Vokiečiai kovą dėl Europos čempionato titulo pradėjo pergale prieš Ukrainą (VIDEO, FOTO)

22 valandą Lilyje "Stade Pierre-Mauroy" tvirtovėje įvyko antroji 2016 metų Europos čempionato C grupės dvikova. Pasaulio čempionui iššūkį metė praėjusio Senojo žemyno turnyro šeimininkė Ukrainos rinktinė.

Ukrainos rinktinei pranokti 2014 metų pasaulio čempionų nepavyko. Vokiečiai užtikrintai rezultatu 2-0 nukovė savo varžovus ir tapo pirmoji komanda turnyre, iškovojusi pergalę daugiau nei vieno įvarčiu skirtumu.

Startinės sudėtys:

Vokietija: Neuer, Howedes, Hector, Boateng, Mustafi, Khedira, Kroos, Ozil, Muller, Draxler (78' Schurrle), Gotze (90' B. Schweinsteiger).

Ukraina: Pyatov, Fedetskiy, Shevchuk, Khacheridi, Rakitskiy, Sydorchuk, Stepanenko, Yarmolenko, Kovalenko (74' Zinchenko), Konoplyanka, Zozulya (66' Seleznyov).


Rungtynių eiga

Rungtynės prasidėjo be žvalgybos. Su kamuoliu dominavę vokiečiai be didesnio pasipriešinimo keliavo link varžovų vartų,tačiau 4-ąją minutę pirmieji progą pasižymėti turėjo ukrainiečiai. Po Sergii Sydorchuko puikaus perdavimo vienu lietimu gerą smūgį į Manuelio Neueri ginamų vartų plotą atliko Evgenas Konoplyanka, tačiau laiku į smūgį sureagavo vartų sargas.

Po pavojingos Ukrainos komandos atakos vokiečiai ir toliau dominavo su kamuoliu. Ukrainiečiai prie M. Neuerio ginamų vartų progų nebeturėjo, o pasaulio čempionai siuntė kamuolį link varžovų vartų ir kėlė rimtą grėsmę.

Ilgai laukti pirmojo įvarčio neprireikė – 19-ąją minutę vokiečiai įgijo minimalų pranašumą. Toni Kroosas baudos smūgiu pakėlė kamuolį į varžovų baudos aikštelę, o ten aukščiau už visus kitus iššokęs Shkodranas Mustafi galva nukreipė kamuolį į viršutinį vartų kampą.

26-ąją minutę ukrainiečiai sugebėjo atsakyti dar viena pavojinga proga. Po pakelto kampinio galva gerą smūgį atliko centro gynėjas Evgenas Khacheridi, tačiau ir vėl puikią savo reakciją pademonstravo šiame susitikime kapitono raištį vilkėjęs M. Neueris.

Vos po kelių atakų į ukrainiečių vartus galėjo kristi ir antrasis įvartis. Po aukšto T. Krooso perdavimo vienas prieš vieną atsidūręs Sami Khedira nesugebėjo pergudrauti Andrėjaus Pyatovo.

36-ąją minutę Ukrainos komanda turėjo dar vieną gerą progą išlyginti rezultatą. Andrėjaus Yarmolenko atliko klastingą perdavimą į vartininko aikštelę įkirtinėjusiam E. Konoplyanka, tačiau ukrainiečio smūgis tikslo nepasiekė, kai dramatiškai nuo vartų linijos kamuolį „nukrapštė“ šiame epizode arti įvarčio į savus vartus buvęs Jerome‘as Boatengas.

Per likusį pirmojo kėlinio aktyvesni buvo ukrainiečiai, bet Mykhaylo Fomenko vadovaujama komanda išlyginamojo įvarčio pasiekti taip ir nesugebėjo.

Antrasis kėlinys vėl prasidėjo grėsmingu Vokietijos rinktinės žaidimu. 48-ąją minutę savo laimę iš kairiojo krašto pabandė Julianas Draxleris, tačiau į „Wolfsburg“ klubo žaidėjo smūgį reagavo A. Pyatovas.  Po kelių minučių savo laimę iš toli pabandė ir T. Kroosas, bet saugo smūgiuotas kamuolys skriejo greta virpsto.

56-ąją baudos smūgį iš toli realizuoti pabandė Yaroslavas Rakitsky, bet dešinįjį vartų kampą sėkmingai apgynė M. Neueris. Po keturių minučių tolimu ir galingu smūgiu atsakė vokiečiai, kai vartus nuo Sami Khediro smūgio gelbėti gavo ukrainiečių vartininkas.

Vėliau su kamuoliu aiškų pranašumą demonstravo vokiečiai. Ukrainos rinktinei žūtbūt reikėjo įvarčio, tačiau iš jų didelių pastangų nesijautė, o Joachimo Lowo auklėtiniai kūrė daug pavojingų atakų.

81-ąją minutę prie Ukrainos rinktinės vartų buvo sukurta dar viena pavojinga proga. Po keitimo aikštėje pasirodęs Andre Schurrle maždaug iš 15 metrų smūgiavo visai šalia vartų. 87-ąją minutę progą padėti galutinį tašką šiame susitikime turėjo Mesutas Ozilas, tačiau saugui nepavyko vienas prieš vieno nuginkluoti varžovų vartininko.

Pačioje rungtynių pabaigoje į aikštę J. Lowas vietoj Matio Gotze metė Bastianą Schweinsteigerį. Vos kelias minutes aikštėję praleidęs saugas po puikaus M. Ozilo perdavimo kamuolį nukreipė į varžovų vartus ir užtikrino vokiečių pergalę rezultatu 2-0.

Rezultatas:

Vokietija 2 - 0 Ukraina
19' [1 - 0] S. Mustafi
90' [2 - 0] B. Schweinsteiger

Geriausiu rungtynių žaidėju buvo pripažintas rezultatyviu perdavimu išsiskyręs Toni Kroosas:

Vokietijos lyderiais pagal atliekamus perdavimus šiame susitikime tapo Toni Kroosas ir Jerome'as Boatengas: 

 

 Turnyrinė C grupės lentelė

Vieta Komanda Žaista Laimėta Lygiosios Pralaimėta Įv. santykis Taškai
1 Vokietija 1 1 0 0 2:0 3
2 Lenkija 1 1 0 0 1:0 3
Š. Airija 1 0 0 1 0:1 0
Ukraina 1 0 0 1 0:2 0

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...