Vokietija negali patikėti rinktinės fiasko: tokio nuopolio mūsų šalies istorijoje dar nebuvo

Kai atrodė, kad blogiausia jau praėjo, paaiškėjo, kad gali būti dar blogiau. Vokietijos futbolo rinktinę, per plauką neišsiųstą namo per antrojo turo rungtynes su Švedijos komanda, trečiadienį iš pasaulio čempionato išspyrė Korėjos komanda. Korėjiečiai nugalėjo vokiečius 2:0 ir nustūmė juos į paskutiniąją vietą F grupėje, rašoma lrytas.lt portale.

Vokietijos futbolininkai pirmą kartą pasaulio pirmenybių istorijoje patyrė nesėkmę grupių etape. Tiesa, vokiečiai kartą buvo pažeminti – 1938 metais, kuomet visas turnyras vyko atkrintamųjų varžybų formatu, Vokietijos komanda jau aštuntfinalyje nusileido pirmajai varžovei Šveicarijos rinktinei. Bet po Antrojo pasaulinio karo – nuo 1954 iki 2014 metų – Vokietijos rinktinė net 16-oje iš eilės pasaulio čempionatų pasiekdavo bent ketvirtfinalį.

Ir staiga, 2018-aisiais Rusijoje, pasaulio čempionės vardą gynusiai Vokietijos rinktinei „lauk“ ištarė iki tol nė vieno taško neturėjusi Korėjo komanda.

Trumpas vokiškas žodis „Aus“, kurio tiksliausias vertimas šiuo atveju būtų „lauk“, ketvirtadienį buvo populiariausias Vokietijos dienraščių pirmuosiuose puslapiuose. Dienraštis „Der Tagesspiegel“ prie šio žodžio išspausdino ir didelę rinktinės trenerio Joachimo Lowo nuotrauką, tarsi siųsdamas užuominą, ko tikisi iš žmogaus, kuris prieš ketverius metus atvedė Vokietijos futbolininkus į pasaulio viršūnę.

Po amžiaus nuopolio Vokietijos žiniasklaidą užliejo neigiamos emocijos. Tuo tarpu komandos žaidimas buvo beveik nenagrinėjamas. Būtų sudėtinga nagrinėti kažką, ko, Vokietijos futbolo apžvalgininkų manymu, nebuvo...

„Tai didžiausias Vokietijos nuopolis pasaulio pirmenybių istorijoje, – tvirtino dienraštis „Bild“. – Mūsų komanda pirmą kartą patyrė nesėkmę grupių etape. Pralaimėjimas 0:2 Pietų Korėjai yra katastrofiško grupių etapo žeminanti pabaiga. Košmaras. 2014 metų pasaulio čempionai nuversti vos po trejų rungtynių. Bet jie buvo verti tokios baigties...

Koks buvo mūsų žaidimas? Tiesą sakant, jokio judėjimo. Padrikas ir be minties! Vokiečiai valdė kamuolį du trečdalius laiko, bet nieko iš to neišspaudė“.

„Taip, nieko kito mes nebuvome verti“, – jau antraštėje pripažino „Bild“.

„Istorinė Vokietijos rinktinės gėda“, – po rungtynių skelbė dienraščio „Die Welt“ interneto svetainės antraštė. „Tai, kas visų manymu, buvo neįmanoma, tapo tikrove. Pasaulio čempionai eliminuoti pirmajame etape, – nusivylė „Die Welt“. – Vėlyvas Toni Krooso įvartis per rungtynes su Švedija sukūrė gerą starto poziciją. Pergalės dviejų įvarčių skirtumu būtų užtekę, kad komanda patektų į aštuntfinalį – nepriklausomai nuo kitų grupės rungtynių baigties.

Tačiau vietoj antros Švedijos buvo žlugimas.“

„Eliminuoti vos po trejų rungtynių. Sutrikę, nepaisant trenerio ir komandos pažadų po pralaimėjimo Meksikai. Tai buvo žemiausia riba. Vokiečiai atvyko į šį turnyrą kaip pasaulio čempionai, bet aikštėje buvo į juos visai nepanašūs. Per rungtynes su Korėja jie dominavo be įkvėpimo, judėjo be aštrumo."

„Prisiimu atsakomybę“, – iškart po rungtynių sakė Joachimas Lowas. Paklaustas, ar tai reiškia atsistatydinimą, atsakė, kad apie tai kalbėti dar anksti“, – rašė „Frankfurter Allgemeine“.

„Vienuolika turistų nepasiekę kelionės tikslo“, – vieną iš straipsnių pavadino dienraštis „Suddeutsche Zeitung“.

„Toni Kroosui nepavyko dar vienas genialus smūgis, Matsas Hummelsas ne ta kūno dalimi atmušinėjo kamuolį, Marko Reusas pasiklydo labirinte, – „Suddeutsche Zeitung“ vardino tuos, kurie Rusijos stadionuose darė ne tai, ką moka, ir ne tai, ko iš jų buvo laukiama. – Per kelias kitas dienas bus daug darbo nagrinėjant šias rungtynes, kurios vokiečiams šiame turnyre buvo paskutinis taškas. Jie žaidė vangiai, jie nenustebino varžovų, jie buvo nuspėjami.

lrytas.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...