V.Urbonas: "Įdėjome per mažai širdies"

FK „Žalgiris“ treneris Valdas Urbonas po atsakomųjų UEFA Europos lygos atrankos pirmojo etapo rungtynių su „KI Klaksvik“ teigė, kad rungtynių pradžioje pelnytas įvartis padarė meškos paslaugą ir komanda per anksti patikėjo pergale.

„Žalgiris“ jau 6 min. išsiveržė į priekį po Liviu Antalio tikslaus smūgio ir bendrą savo pranašumą šios poros dvikovoje padidino iki 3:1. Vis dėlto varžovų įvartis antrajame kėlinyje privertė vilniečius privertė sunerimti ir neleido atsipalaiduoti iki dvikovos pabaigos.
 
„Pasiekėme savo tikslą – patekome į kitą etapą. Aišku, norėjosi prie savų žiūrovų iškovoti pergalę, bet rungtynės nebuvo lengvos. Varžovas pakeitė savo žaidimo stilių, jie neturėjo ko prarasti, neleido mums lengvai kontroliuoti kamuolio. Tačiau mes patys turbūt įdėjome per mažai širdies. Rungtynių pradžioje įmuštas įvartis padarė meškos paslaugą – žaidėjai nusiramino, pagalvojo kad viskas padaryta. Dar kartą pamatėme, kad futbole reikia kiekvieną komandą gerbti ir žaisti iki paskutinės minutės“, – vertino V. Urbonas.
 
Pasak trenerio, rungtynių eigoje komandai trūko užtikrintumo, pasipylė klaidos lygioje vietoje. „Keitimais bandžiau pakeisti situaciją, bet buvo pakankamai sunku. Praleistas įvartis tarsi šaltas dušas paveikė teisinga linkme. Gynyboje trūko užtikrintesnio žaidimo, bet priekyje atsirado žaidėjai, kurie sugebėjo sukurti progas, porą kartų pataikėme į vartų konstrukciją. Po keitimo išėjęs Louisas Ogana įnešė sumaišties varžovų gynybos gretose. Tokie patyrę žaidėjai kaip Saulius Mikoliūnas ir Tomašas Šimkovičius išlaikė ramybę, padėjo mums iš gana keblios situacijos išlipti „sausiems“ šią lietingą dieną“, – reziumavo „Žalgirio“ strategas.
 
Vilniaus ekipos gretose, lyginant su ankstesnėmis rungtynėmis, įvyko pora pasikeitimų. Startinėje sudėtyje nuo pirmos minutės žaidė puolėjo poziciją užėmęs Marquinhos, tuo metu L.Ogana ir Tomašas Malecas liko ant atsarginių suolelio. Neseniai prie „Žalgirio“ trenerio vairo stojęs V.Urbonas užsiminė, jog kol kas ieško optimalaus startinio vienuoliktuko.
 
„Dabartinėje situacijoje sudėties pasirinkimui turi įtakos ir tai, kad reikia įsivertinti visus žaidėjus pagal pozicijas. Dėl pasirinktos sudėties prisiimu atsakomybę. Ieškau sprendimų ir geriausio varianto, bet buvo žaidėjų, kurie nepateisino lūkesčių. Kita vertus, gavau naudingos informacijos ir lengviau bus rinktis ateityje. Dabar turime rimtai ruoštis kitoms rungtynėms. Norint kažką nuveikti kitame etape turėsime pagerinti žaidimo kokybę. Rezervų tam tikrai turime“, – tikino V.Urbonas.
 
Farerų salų ekipos treneris Mikkjalas Thomassenas liko patenkintas savo auklėtinių pasirodymu: „Rungtynių pradžioje buvo nelengva, tačiau vėliau po truputį pavyko sukurti „Žalgiriui“ problemų. Vaikinai atidavė viską aikštėje, bet pagal meistriškumą atsiliekame nuo varžovų. Sužaidėme tikrai gerai, tik apmaudu, kad pirmose rungtynėse praleidome įvarčius po standartinių situacijų. Mums dar trūksta tokių dvikovų patirties.“
 
UEFA Europos lygos kovas „Žalgiris“ pratęs liepos 26 d. LFF stadione rungtynėmis su Šveicarijos pirmenybėse žaidžiančiu Lichtenšteino atstovu „Vaduz“.