Vyrų rinktinės žaidėjai: "Visi siekiame vieno tikslo – taškų"

Pirmadienio popietę Lietuvos vyrų futbolo rinktinės žaidėjai pradėjo rinktis į pasirengimo 2020 m. Europos čempionato atrankos B grupės rungtynėms su Ukraina ir Serbija stovyklą.

„Nuotaikos labai geros, tik oras kiek prastesnis, – juokavo rinktinės gynėjas Mindaugas Palionis. – Stengsimės gerai pasirengti artėjančioms rungtynėms ir sieksime atitinkamų rezultatų“.

Pasak futbolininko, būsimi varžovai – jau gerai pažįstami. „Žaisdami pirmąsias rungtynes supratome, kad turime žaisti drąsiai. Mums reikia žaisti agresyviai, nebijoti savo futbolo. Tikiu, jei viską išpildysime aikštėje, galime pasiekti gerų rezultatų“.

Puolėjas Deivydas Matulevičius, į rinktinę grįžęs po ilgesnės pertraukos, teigė, kad rinktinės žaidėjai yra nusiteikę siekti savo tikslų – kovoti dėl taškų.

„Vieni kitus puikiai pažįstame, smagu pabendrauti, susitikti, tačiau dabar svarbiausia yra bendras rinktinės rezultatas. Juk žinome, ko susirenkame – siekiame vieno tikslo“, – kalbėjo žaidėjas.

D.Matulevičiaus teigimu, rinktinės laukia sunkios rungtynės Ukrainoje. „Tačiau tikiu, kad galime iškovoti taškų Ukrainoje, o vėliau pasistengsime padovanoti gražias rungtynes su serbais savo žiūrovų akivaizdoje“, – teigė futbolininkas.

Birželio mėnesį išvykoje Lietuvos futbolo rinktinė 1:4 pralaimėjo serbams, o rugsėjo pradžioje namuose 0:3 nusileido ukrainiečiams.

Spalio 11 dieną Lietuvos rinktinė išvykoje žais Ukrainos komanda, o spalio 14-ą Vilniuje priims svečius iš Serbijos. Europos čempionato atrankos B grupėje Lietuvos rinktinė turi vieną tašką ir užima penktą poziciją.