Z. Daličius apie Kroatijos pasiekimą: žinoma, kad nesitikėjome būti finale

Istorinės Kroatijos rinktinės pergaliu kalviu tapęs treneris Zlatko Daličius paskutinėje spaudos konferencijoje prieš pasaulio čempionato finalą teigė, kad apie šias rungtynes komanda sunkiai galėjo pagalvoti prieš prasidedant turnyrui.

Šiandien Maskvoje įvyks didžioji futbolo dvikova - kovoje dėl svarbiausio trofėjaus susikaus pasaulio čempionate geriausiai pasirodžiusios Kroatijos ir Prancūzijos rinktinės.

Kroatija tik per papildomą atrankos etapą sugebėjo patekti į šias pirmenybes, o dabar pirmą kartą nuo 1950 metų yra mažiausia šalis, kada nors žengusi į pasaulio čempionato finalą.

"Netikėjau, kad galiu nuvesti Kroatiją iki finalo", - atvirai kalbėjo Z. Daličius. - Kaip aš galėjau tai įsivaizduoti, kai mes tik per plauką patekome į šį turnyrą".

"Atsimenu, kad tik galvojau apie tai, kaip įveikti Ukrainą. Svarbiausias tikslas buvo pasiekti grupių etapą - visa kita buvo nuošalyje. Nuspėti kažką panašaus į šį pasiekimą yra neįmanoma", - pridūrė strategas.

Paklaustas, kokie paskutiniai bus jo žodžiai prieš futbolininkams išeinant į aikštę, Z. Daličius išliko paprastas: "Aš tiesiog pasakysiu, kad jie pasilinksmintų. Noriu, kad mano žaidėjai mėgautųsi vieno kito kompanija. Be galo didžiuojuosi visais vyrais."

Žūtbūtinė Prancūzijos ir Kroatijos dvikova šiandien prasidės 18 val.