Žalgiriečiai jėgų sėmėsi iš protėvių (VIDEO)

Vilniaus miesto futbolo draugijos „Žalgiris“ komanda aplankė vietą, kurioje gimė Žalgirio pavadinimas.

„Žalgiris“ praeitą savaitę stovyklavo Lenkijos mieste Ostrudoje ir rengėsi Čempionų lygos atrankos rungtynėms su Zagrebo „Dinamo“. Ostruda nutolusi tik apie 30 km nuo Žalgirio mūšio vietos, todėl futbolininkai sėdo į autobusą ir aplankė istorinę vietą.

Žalgirio mūšis įvyko 1410 metų liepos 15 dieną, o šiemet būtent liepos 15-ąją „Žalgiris“ kovos Zagrebe su „Dinamo“.

„Norėjome parodyti žaidėjams ypatingą vietą, kuri svarbi ne tik Lenkijos, bet ir Lietuvos žmonėms. Galimybė čia atvykti mums yra geras ženklas. Pernai panašiu metu žaidėme su Poznanės „Lech“ jų stadione, kuris įsikūręs Griunvaldu vadinamame miesto rajone. Šiemet galime aplankyti tikrąjį Griunvaldą ir dar būtent liepos 15-ąją žaisime su „Dinamo“. Tai yra geras ženklas prieš artėjančias rungtynes,. Be abejo, viskas spręsis aikštėje, bet tokie niuansai yra naudingi rengiantis mačui psichologiškai“, - Žalgirio mūšio vietoje kalbėjo vilniečių vyriausiasis treneris Marekas Zubas.

„Esame istoriškai svarbioje vietoje tiek Lietuvai, tiek „Žalgiriui“. Vietoje, kurioje gimė Žalgirio pavadinimas, - sakė VMFD „Žalgiris“ vykdomoji direktorė Vilma Venslovaitienė. - Šioje vietoje Lietuva ir Lenkija kartu su legionieriais laimėjo labai svarbų mūšį. „Žalgiris“ taip pat yra kariuomenė, turinti legionierių iš įvairių šalių, ir šiandien visai netoliese besirengianti mūšiams dėl vietos Europos futbolo žemėlapyje. Džiaugiuosi, kad su vyrais galėjome čia pabūti, pasisemti mūsų protėvių dvasios. Juk dažniausiai svarbias kovas laimi ne pavardės, o dvasia.“

zalgiris-vilnius.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...