"Žalgirio" gretas papildė patyręs V.Lukša

Pasiruošimąą 2015-ųjų metų sezonui pradėjęs Vilniaus „Žalgiris“ pasipildė dar vienu naujoku. Prie šalies čempionų prisijungė Lietuvos nacionalinės rinktinės bei buvęs vienas „Trakų“ ekipos lyderių Vytautas Lukša.

„Apie Vytautą galiu pasakyti tik geriausius žodžius. Jis yra tikras profesionalas, be galo darbštus, tad taps labai puikiu pastiprinimu komandai“, - sakė prieš kelis metus kartu su „Žalgirio“ naujoku Panevėžio „Ekrano“ klube dirbęs žaliai baltų treneris Valdas Dambrauskas.
 
Patyręs 30-ies metų V. Lukša gimė Alytuje. Karjerą futbolininkas pradėjo Alytaus „Dainavoje“, vėliau persikėlė į sostinę, kur atstovavo „FC Vilniaus“ komandai. Saugui gimtinėje teko žaisti ir FBK „Kauno“ klube, o rungtyniaudamas „Ekrano“ gretose V. Lukša iškovojo šalies pirmenybių aukso medalius.   

Naujasis žalgirietis ne kartą žaidė užsienyje, kur atstovavo tokiems klubams kaip Minsko „MTZ-RIPO“, Mariupolio „Iličevets“, Kijevo „Arsenal“, taip pat Edinburgo „Hearts“, Varšuvos „Polonija“ ir Gomelio „FK Gomel“.

„Jis yra subrendęs tiek kaip žmogus, tiek kaip žaidėjas. Be abejo, stebėdami jį į tai atsižvelgėme ir tikime, kad jis labai padės UEFA Čempionų lygos atrankos kovose ir sudarys tvirtą komandos branduolį.

Lietuva maža šalis, dauguma žaidėjų jam jau yra pažįstami, todėl nemanau, kad kils kokių nors bėdų ir jis greitai įsilies į ekipą“, - sakė vyriausiasis „Žalgirio“ treneris Valdas Dambrauskas.

Pastarajį sezoną V. Lukša atstovavo „Trakų“ vienuolikei. Čia per sužaistas 31-erias rungtynes saugas pelnė 7 įvarčius ir atliko net 13 rezultatyvių perdavimų. Pagal šį rodiklį jis buvo lyderis ne tik savo komandoje, bet ir visoje A lygoje.

Antradienį V. Lukša jau treniravosi kartu su savo naujaisiais komandos draugais Vilniaus „Žalgirio“ klube.

zalgiris-vilnius.lt