"Žalgirio" naujokas T.Puchovas: į Rusiją aš visada spėsiu sugrįžti

Futbolininkas iš Rusijos Timuras Puchovas Vilniaus futbolo mėgėjų dėmesį atkreipė nuo pirmųjų šiemet klubo žaistų draugiškų rungtynių. Jaunas, greitas, gebantis perduoti kamuolį ir įmušti įvartį krašto saugas tuomet dar priklausė Maskvos CSKA. Šiandien paskelbta, kad T. Puchovas pasilieka „Žalgiryje“, rašo sportas.info
 
20 metų futbolininkas gimė Vladikaukaze, o CSKA futbolo akademiją papildė prieš šešerius metus. Du pastaruosius sezonus jis žaidė Rusijos jaunimo lygoje CSKA komandoje, per juos pelnė 19 įvarčių.
 
Pagrindinės CSKA komandos sudėtyje T. Puchovas sužaidė vienerias rungtynes. 2018 m. spalį Rusijos taurės šešioliktfinalio rungtynėse Tiumenėje. Saugas tada įmušė įvartį, bet to svečių pergalei nepakako. Susitikimas baigėsi lygiosiomis 1:1, o baudinių seriją 3:0 laimėjo „Tiumen“.  Vieno baudinių tada nerealizavo ir dabartinis „Žalgirio“ saugas.

Tačiau neblogai Rusijos žiniasklaidos vertintas futbolininkas įsitvirtinti CSKA pagrindinėje ekipoje nepajėgė. Tada jo kelias pasuko į Lietuvą.

Nuo sausio „Žalgirio“ peržiūroje plušėjęs T. Puchovas nenorėjo kalbėtis apie pinigus, buitį ar asmeninį gyvenimą, tad kalba sukosi vien apie futbolą.
 
Kaip jūs atsidūrėte „Žalgiryje“?
Mane susirado per mano agentą. Jis man pasakė, kad yra galimybė vykti į „Žalgirį“. Nusprendžiau pabandyti. Atvykau čia, apsižvalgiau, viskas patiko. Ir pasilikau.
 
Neturėjote galimybių patekti į kurį nors Rusijos elitinės lygos klubą?
Konkrečių pasiūlymų iš jų neturėjau. Aš žaidžiau CSKA jaunimo komandoje ir nelabai kas iš jų manimi domėjosi. O man šiuo metu reikia žengti žingsnį į priekį ir žaisti aukštesniame lygyje. Todėl „Žalgirio“ pasiūlymas šiuo metu man labai tiko. 
 
Ar manote, kad iš „Žalgirio“ jūs turite geresnes galimybes patekti į stiprų Europos klubą negu tiesiai iš Rusijos?
Taip, aš manau, kad tam daugiau šansų žaidžiant čia. Juk Lietuva – Europos Sąjungos šalis. O į Rusiją aš visada spėsiu sugrįžti.

Ar žinojote ką nors apie Lietuvą, apie Lietuvos futbolą, apie „Žalgirį“ prieš čia atvykdamas?
Neslėpsiu – labai daug nei apie šalį, nei apie jos futbolą, nei apie klubą girdėjęs nebuvau. Šiek tiek paskaičiau, prieš čia atvykdamas, išnagrinėjau „Žalgirio“ sudėtį, jo rezultatus.
 
Bet vieną „Žalgirio“ vadovų Deividą Šemberą, turbūt buvote girdėjęs?..
Suprantama. D. Šemberas – CSKA legenda. Žinokite - iki dabar klube visi apie jį kalba. 
 
Nenubrauks jūsų entuziazmo tuščios Lietuvos čempionato tribūnos?
Tai man nėra taip svarbu. Man svarbiausia žaisti.
 
Gimėte Šiaurės Osetijoje. Jūs rusas ar osetinas?
Mano tėvas – osetinas, mama – rusė. Gimiau ir augau Vladikaukaze.
 
Kaip atsidūrėte CSKA futbolo akademijoje?
Iš pradžių, kai man buvo 12, išvykau į Toljačio futbolo akademiją. Po dvejų metų, kai man buvo 14, mane pastebėjo CSKA ir pakvietė į Maskvą.
 
Kokia kalba bendraujate „Žalgirio“ komandoje?
Aš neblogai moku anglų kalbą, bet komandoje yra nemažai žmonių, kurie moka rusiškai. Ir man tai irgi labai naudinga. Tačiau vis dėlto bandau kuo daugiau bendrauti angliškai, kad mano žinios gilėtų ir pasiekčiau tikrai aukštą anglų kalbos mokėjimo lygį.

Rusijoje jūs dažniausiai žaidėte vidurio saugu. Čia jums skiria krašto saugo poziciją. Nėra diskomforto?
Žaidžiau ir atakuojančio ir vidurio saugo pozicijose, bet dažnai mane siuntė ir į kraštus. Ir pastaruoju metu gal net dažniau žaidžiau kraštuose. Jokios problemos, kur žaisti, nėra, galiu žaisti ir dešinėje, ir kairėje, ir viduryje.

I.Butautas, sportas.info

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...