"Žalgirio" peržiūroje - estas, italas ir ispanas

Prie Vilniaus „Žalgirio“ komandos kontrolinėse rungtynėse Baltarusijoje peržiūrai prisijungs trys atakuojančios grandies žaidėjai.

Ketvirtadienio ankstyvą rytą „Žalgiris“ iškeliavo į Gardiną, kur šiandien nuo 13 val. 30 min. susitiks su vietos „Neman“ ekipa.

Šiose rungtynėse naujasis komandos treneris Marekas Zubas planuoja įvertinti peržiūrai atvykusius tris potencialius naujokus – atakuojančius saugus italą Filippo Boniperti, ispaną Pau Morerį bei puolėją iš Estijos Aleksejų Belovą.

23 metų P. Moreris kilęs iš Katalonijos ir futbolo pagrindų mokėsi šio regiono komandose, tarp jų ir FC „Barcelona“ bei „Espanyol“, taip pat žaidė Anglijos „Premier“ lygos klubo „Swansea“ jaunimo ekipoje. Pastaruosius ketverius metus jis rungtyniavo Norvegijos pirmenybėse „Sandefjord“ gretose.

27 metų F. Boniperti – Turino „Juventus“ klubo auklėtinis, žaidęs Italijos jaunimo rinktinėse. Daugkartinių Italijos čempionų gretose jis sužaidė pora rungtynių bet vėliau buvo išnuomotas ir atstovavo įvairioms Italijos ekipoms, tarp jų „Empoli“, „Parma“, „Crotone“, „Mantova“, taip pat žaidė „Nova Gorica“ ekipoje Slovėnijoje.

26 metų A. Belovas karjerą pradėjo Talino TVMK komandoje, vėliau ne kartą bandė laimę Vokietijoje ir kituose Estijos klubuose, atstovavo Estijos U-19 rinktinei. Po rungtynių „Žalgiris“ grįš į Lietuvą ir apsistos Druskininkuose. Sekmadienį Gardine laukia dar viena dvikova su kitu Baltarusijos klubu „Lida“