„Žalgiris“ dramatiškai išplėšė pergalę Klaipėdoje

Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai pergalingai pradėjo žygį LFF taurės turnyre. Trečiojo etapo rungtynėse žalgiriečiai svečiuose 2:0 (0:0) įveikė Klaipėdos „Atlantą“.

Įvarčius nugalėtojai įmušė tik pačioje rungtynių pabaigoje. 88-ąją minutę po kampinio galva pasižymėjo Rolandas Baravykas, o po dviejų minučių puikiai sužaidė prieš vartininką iššokęs Liviu Antalis – 2:0.

Startinėje sudėtyje treneris Marekas Zubas šį kartą neatliko jokių keitimų – komanda mačą pradėjo tos pačios sudėties, kuri žaidė savaitės viduryje Marijampolėje.

Nuo pat pirmųjų minučių žalgiriečiai tvirtai perėmė žaidimo kontrolę ir didžiąją laiko dalį žaidimas vyko varžovų aikštės pusėje. Pirmajame kėlinyje „Žalgiris“ turėjo ne vieną galimybę pasižymėti – Tomislavo Kišo atliktą baudos smūgį atrėmė vartininkas, kuris taip pat susitvarkė su Modesto Vorobjovo tolimu smūgiu ir klastingu Pau Morerio bandymu iš baudos aikštelės ribų.

Tuo tarpu šeimininkai iki pertraukos į vartus smūgiavo kartą, kai Deivido Dobrecovo smūgiuotą kamuolį atmušė Armantas Vitkauskas.

Po pertraukos „Žalgiris“ rungtyniavo dar aštriau, ir susidarė įspūdis, kad bręsta įvartis. Vilniečiai atliko daug gerų perdavimų iš kraštų, o baudos aikštelėje iš itin palankių situacijų į vartus nepataikė Ertonas Fejzullahu ir keletą kartų Tomislavas Kišas.

Už neišnaudotas progas kėliniui įpusėjus „Atlantas“ vos nenubaudė – svečiams suklydus vienas prieš vartus iššoko D. Dobrecovas, tačiau smūgiavo šalia vartų.

Rungtynėms artėjant į pabaigą T. Kišas pataikė į vartų konstrukciją, o keletą varžovų išmaudęs Matas Vareika, aikštėje pasirodęs po keitimo, atliko puikų perdavimą dešiniau baudos aikštelėje buvusiam R. Baravykui, tačiau šis šansu nepasinaudojo.

Vis tik aktyvus žaidimas davė dividendų 88-ąją minutę. Po kampinio galva į virpstą smūgiavo Marko Tomičius, o pirmasis prie atšokusio kamuolio suskubęs R. Baravykas kyštelėjo galvą ir išvedė „Žalgirį“ į priekį – 1:0.

Jau po minutės vienas prieš vartus išbėgęs į skersinį smūgiavo T. Kišas, o dar po minutės analogiškoje situacijoje atsidūręs L. Antalis suklaidino vartininką ir įtvirtino pergalę – 2:0.

Per pridėtą laiką įtampos neatlaikė klaipėdiečiai Vytautas Lukša ir Tadas Labukas, kurie prieš save išvydo po antrą geltoną kortelę.

Su kuo „Žalgiriui“ teks grumtis kitame LFF taurės etape paaiškės ištraukus burtus.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...