"Žalgiris" įsigijo įvartį į "Barcelona" vartus pelniusį ispaną

Vilniaus „Žalgirio“ futbolo klubo gretas papildė ryškus naujokas – 31-erių futbolininkas iš Ispanijos Victoras Perezas, kuris yra sukaupęs nemažai patirties rungtyniaudamas vienoje pajėgiausių pasaulio lygų - Ispanijos čempionate.

Patyręs saugas gali rungtyniauti ir atraminiu, ir atakuojančiu vidurio saugu. Didžiąją karjeros dalį jis praleido gimtojoje Ispanijoje, kur rungtyniavo tiek aukščiausioje, tiek antroje pagal pajėgumą lygoje.

„Kaip tik tokio žaidėjo mes ir ieškojome. Tai plataus profilio vidurio saugas, galintis sėkmingai atlikti atraminio saugo funkcijas ir pakeisti išvykusį Slavko Blagojevičių. Jis taip pat gali žaisti ir atakuojančiu saugu. Tai žaidėjas, kuris yra sukaupęs daugybę patirties rungtyniaudamas aukščiausiu lygiu. Tai kvalifikuotas, šiai pozicijai reikalingomis savybėmis pasižymintis saugas. Tokius futbolininkus pasikviesti į Lietuvą nėra lengva, tačiau džiaugiamės, kad po ilgų derybų ir pokalbių mums pavyko pasiekti susitarimą“, - fkzalgiris.lt kalbėjo „Žalgirio“ sporto operacijų direktorius Deividas Šemberas.

Madrido „Real“ ir „Getafe“ akademijų auklėtinis V. Perezas profesionalo karjeros pradžioje ženkliai prisidėjo prie „Real Valladollid“ patekimo į  aukščiausią Ispanijos lygą. „La Liga“ čempionate  2012 – 2013 m. sezone vilkėdamas „Real Valladolid“ marškinėlius jis buvo svarbi figūra. Iš 25 mačų net 24 kartus jis žaidė po 90 minučių ir įmušė keturis įvarčius. Saugo dublis padėjo įveikti „Levante“ , o po kartą „Žalgirio“ naujokas siuntė kamuolį į „Valencia“ ir pačios „Barcelona“ vartus.

2013 – 2014 m. sezone saugas Ispanijos čempionate į aikštę žengė 19 kartų ir pelnė vieną įvartį - baudos smūgiu nuginklavo „Espanyol“ vartininką

 „Real Valladolid“ su V. Perezu 2014 m. pasirašė naują trejų metų kontraktą ir žaidėją netrukus paskolino aukščiausioje lygoje rungtyniaujančiai „Levante“. Šios ekipos sudėtyje 2014 – 2015 m. sezone saugas „La Ligoje“ sužaidė penkis mačus ir 2015 m. sausį sugrįžo į „Real Valladolid“.

Kovą jis buvo išnuomotas į Šiaurės Amerikos MLS lygos Čikagos „Fire“, tačiau čia neužsibuvo – per tris mėnesius į aikštę jis po keitimo žengė vos kartą. Vasarą V. Perezas sugrįžo į sau puikiai pažįstamą aplinką – nuomos pagrindais persikėlė į „Cordoba“.

Antroje pagal pajėgumą Ispanijos lygoje jam sekėsi puikiai – 23 rungtynės ir vienas įvartis „Cordoba“ sudėtyje ir 30 rungtynių bei vienas įvartis kitą sezoną ginant „Alcorcon“ garbę.

2017 m. vasarą „Žalgirio“ naujokas atvyko į Lenkijos „Ekstraklasa“ čempionatą, kur Krokuvos „Wisla“ sudėtyje per 12 mačų pasižymėjo vienu įvarčiu. Paskutine jo karjeros stotele prieš atvykstant į Lietuvą buvo Indijos Superlygos „Bengaluru“. Su šia ekipa jis užėmė antrąją vietą Indijos Superlygoje bei iškovojo šalies Supertaurę, finalo rungtynėse atlikdamas du rezultatyvius perdavimus.

Artimiausias draugiškas rungtynes Vilniaus „Žalgiris“ žais sekmadienį 20 val. Vilniaus „Sportimos“ arenoje su Valdo Dambrausko treniruojamu Rygos RFS. Įėjimas nemokamas.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...