"Žalgiris" nepasigailėjo Shijiazhuango komandos (VIDEO)

Vasario 14-ą dieną žalgiriečiai susitiko su Shijiazhuango „Ever Bright“ klubu iš Kinijos, kurį užtikrintai įveikė rezultatu 3:0 (1:0).

Ankstyvą rytą pasveikinę visus įsimylėjėlius, žalgiriečiai šaltoką popietę sužaidė rungtynes 5 800 vietų Paralimnio „Tasos Markou“ stadione. Aktyviau rungtynes pradėję Lietuvos čempionai sukūrė ne vieną pavojingą progą prie varžovų vartų.


Pirmasis įvartis buvo įmuštas 18-ą minutę, kai į baudos aikštelę įbėgantis Linas Pilibaitis gavo gražų perdavimą iš šone besiveržiančio Egidijaus Vaitkūno. Įvarčio autorius smūgiavo iš eigos ir nepaliko jokių šansų vartininkui – 1:0.

Per pertrauką trenerių štabas atliko du keitimus ir aikštėje vietoj Artako Jedigarijano pasirodė Andro Švrljuga, o vietoje Deivido Šembero – Elivelto.

Pastarasis pirmąjį savo įvartį pelnė 73-ią minutę, kai po Jakubo Wilko perdavimo sugebėjo pasiųsti kamuolį į vartus – 2:0.

Vos už penkių minučių puolėjas iš Brazilijos pelnė ir antrąjį savo įvartį – po Vytauto Lukšos perdavimo iš baudos aikštelės krašto, jos centre atsidūręs Elivelto šaltakraujiškai realizavo suteiktą progą.

Rezultatas galėjo būti ir kitoks, tačiau 71-ą minutę Kristis Andreou nerealizavo 11 metrų baudinio, kai pataikė į virpstą, o „Ever Bright“ vienuolikė neišnaudojo realiausios savo progos, kai 60-ą minutę puolėjo smūgiuotas kamuolys skriejo prie pat virpsto.

Daugybę atakų sukūrę ir labai aktyviai žaidė iki pat rungtynių pabaigos ir sirgaliams padovanojo užtikrintą pergalę rezultatu 3:0 (1:0)

Pirmoji pavojinga proga prie svečių iš Kinijos vartų buvo sukurta jau 3-ią minutę, kai po tolimo kamuolio išmetimo iš už šoninės linijos kamuolį baudos aikštelėje gavo Artakas Jedigarijanas. Jis kamuolį galva perdavė kamuolį Linui Pilibaičiui, kuris galva smūgiavo virš vartų.

Žalgiriečių sukurtas spaudimas nemažėjo ir kairįjį kraštą draskęs Egidijus Vaitkūnas vis kūrė pavojingas atakas baudos aikštelėje atsidūrusiems komandos draugams.

Po keleto neišnaudotų standartinių situacijų, pirmąjį įvartį pelnė laiku baudos aikštelėje poziciją užsiėmęs Linas Pilibaitis, kuriam perdavimą iš krašto atliko Egidijus Vaitkūnas.

Pelnius įvartį, „Žalgirio“ spaudimas toli gražu nesibaigė ir jie kūrė vieną ataką po kitos, o 25-ą minutę teisėjas dėl šoninio arbitro užfiksuotos nuošalės, neįskaito įvarčio.

Po dviejų minučių vienuolikė iš Kinijos sukūrė pirmąją pavojingesnę progą prie Sauliaus Klevinsko ginamų vartų, kai po užfiksuoto žaidimo ranka kamuolys buvo pakeltas į vartininko aikštelę. Tačiau šiandien neklydęs vartininkas ir čia sužaidė patikimai.

Po to žaidimas kiek išsilygino, tačiau pavojingiau atakavo žalgiriečiai, kurie po pirmojo kėlinio į rūbines patraukė pakilesnės nuotaikos – 1:0.

Per pertraukos trenerių štabas atliko du keitimus, kai Artaką Jedigarijaną pakeitė Andro Švrljuga, o vietoje Deivido Šembero aikštėje pasirodė Elivelto.

Pastarasis keitimas ypač pasiteisino – komandą gruodį papildęs puolėjas iš Brazilijos atliko dublį. Pirmąjį savo įvartį jis įmušė 73-ią minutę, kai po Jakubo Wilko perdavimo puolėjas su kamuoliu vartininko aikštelėje apsisuko aplink gynėją ir gražiai įmušė kamuolį į vartus.

Antrąjį savo ir trečiąjį komandos įvartį rungtynėse prieš Kinijos aukščiausioje lygoje šiemet debiutuosiantį klubą Elivelto įmušė 78-ą minutę. Įvartis krito iš beveik tos pačios vietos, kai puolėjas gavo gražų perdavimą iš baudos aikštelės krašte buvusio Vytauto Lukšos.

Antrajame kėlinyje buvo atliktas dar vienas keitimas, kai 79-ą minutę ant žaliosios vejos žengė Edvinas Baniulis, pakeitęs ypač sėkmingai rungtyniavusį Jakubą Wilką. Saugas iš Lenkijos puikiai skirstė kamuolius ir antrajame kėlinyje dirigavo komandos žaidimui. Jis ne tik gražiai sužaidė su Andro Švrljuga, Vytautu Lukša, Linu Pilibaičiu, atliko rezultatyvų perdavimą, bet ir pats smūgiavo į vartus.

Rezultatas galėjo būti ir didesnis, tačiau 71-ą minutę po pražangos baudos aikštelėje prie 11 metrų žymos stojęs Kristis Andreou pataikė į vartų virpstą, o pirmas prie kamuolio suskubo „Ever Bright“ žaidėjas.

Paskutines dešimt rungtynių minučių žaidimo tempas kiek aprimo, tačiau savo progas turėjo Linas Pilibaitis, Semiras Kerla ir Edvinas Baniulis.

Teisėjas pridėjo vieną papildomą minutę, per kurią rezultatas nepasikeitė. Žalgiriečiai iškovojo antrąją pergalę pasiruošimo sezonui etape Kipre rezultatu 3:0

Kinijos super lygoje debiutuojantis Shijiazhuango „Ever Bright F.C.“ klubas yra įkurtas 2001-ais metais ir šiemet debiutuos Kinijos super lygoje. Praėjusiame sezone 38 500 vietų vietų stadione žaidžianti komanda užėmė antrą vietą antroje pagal stiprumą Kinijos lygoje, tad pirmojo sezono aukščiausioje lygoje pradžiai ruošiasi ypač atsakingai.

„Žalgiris“ - „Ever Bright“ 3:0 (1:0)

18' Linas Pilibaitis (rez. perd. Egidijus Vaitkūnas)
73' Elivelto (rez. perd. Jakubas Wilkas)
78' Elivelto (rez. perd. Vytautas Lukša)

71' Kristis Andreou nerealizavo 11 metrų baudinio

Saulius Klevinskas, Artakas Jedigarijanas (46'Andro Švrljuga), Semiras Kerla, Georgas Freidgeimas, Egidijus Vaitkūnas, Jurijus Kendyšas, Deividas Šemberas (46' Elivelto), Linas Pilibaitis, Jakubas Wilkas (79' Edvinas Baniulis), Vytautas Lukša, Kristis Andreou

zalgiris-vilnius.lt