"Žalgiris" neturėjo vilčių prieš Estijos čempionus

Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai šeštadienį Latvijos Jelgavos mieste kontrolinėse rungtynėse išmėgino jėgas su Estijos čempione „Nomme Kalju“ ir varžovams nusileido rezultatu 0:3 (0:2).

Šiose rungtynėse žalgiriečiams nepadėjo į nacionalinę rinktinę pakviesti Saulius Mikoliūnas, Modestas Vorobjovas ir Rolandas Baravykas, taip pat U-21 rinktinės garbę ginantis Osvaldas Čipkus. Vietoje jų savojo šanso sulaukė jaunimas – kartu su ekipa į Latviją vyko Meinardas Mikulėnas, Edas Romanovas ir Gustas Jarusevičius.

Startinė Vilniaus klubo sudėtis ženkliai skyrėsi nuo tos, kuri pradėjo sezoną A lygoje. Vartuose susitikimą pradėjo Armantas Vitkauskas, o vidurio gynėjų porą sudarė Sigitas Olberkis ir Marko Tomičius. Dešiniajame gynybos krašte žaidė Georgas Freidgeimas, kairėje – ekipos peržiūroje dalyvaujantis bulgaras Pavelas Vidanovas.

Nuo pirmųjų minučių aikštėje pasirodė ir jaunasis Matas Vareika, traumą išsigydęs Simonas Urbys bei Domantas Šimkus.

Rungtynių pradžia buvo apylygė, tačiau sužaidus 15 minučių su rikošeto pagalba estus į priekį išvedė Nunezas – 0:1. Sužaidus dar dešimt minučių vilniečiai buvo nubausti už nesusikalbėjimą gynyboje ir po Subotino smūgio iš arti švieslentėje degė skaičiai 0:2.

Pirmajame kėlinyje „Žalgiriui“ trūko drausmės ir geresnio tarpusavio supratimo. Varžovai buvo aštresni ir geriau išnaudojo progas. Vilniečiai keletą kartų grasino varžovų vartams, tačiau nei Tomislavui Kišui, nei kitiems žaidėjams nepavyko pasižymėti.

Iš karto po pertraukos Marekas Zubas atliko net penkis keitimus. Į vartus stojo Laurentiu Branescu, taip pat aikštėje pasirodė: Donovanas Slijngardas, Mevlanas Adili, Edas Romanovas ir Gustas Jarusevičius. Jam tai buvo debiutas vilkint „Žalgirio“ marškinėlius.

Ir po pertraukos „Žalgiriui“ sunkiai sekėsi konstruoti savo atakas, o „Nomme Kalju“ 56-ąją minutę smūgiu iš baudos aikštelės vidurio pelnė trečiąjį įvartį. Pasižymėjo Liliu.

Per likusį laiką rezultatas nepakito, o M. Zubas antrajame kėlinyje į aikštę išleido beveik visus susitikimui registruotus futbolininkus – tame tarpe ir jaunąjį Meinardą Mikulėną.

Kitas rungtynes Vilniaus „Žalgiris“ žais kitą šeštadienį A lygoje išvykoje su Klaipėdos „Atlantu“.

„Žalgirio“ startinė sudėtis: A. Vitkauskas, G. Freidgeimas, S. Olberkis, M. Tomič, P. Vidanov, V. Perez, D. Šimkus, P. Morer, S. Urbys, M. Vareika, T. Kiš.

Antrajame kėlinyje aikštėje pasirodė: L. Branescu, D. Slijngard, M. Adili, E. Romanovas, M. Mikulėnas, G. Jarusevičius.