"Žalgiris" pasiekė įtikinamą pergalę prieš kauniečius

Lietuvos futbolo A lygoje – naujas lyderis. Juo tapo septintą pergalę iš eilės iškovojęs Vilniaus „Žalgiris“.

Sostinės ekipa 19-ojo turo mače namuose 3:0 (2:0) įveikė ketvirtoje turnyro lentelės vietoje žengiantį „Kauno Žalgirį“.

Rungtynių pradžia kauniečiams nieko blogo nežadėjo: du kartus pavojingai atakavo Rokas Krušnauskas, kurio vienas smūgis skriejo arti tikslo, o kitą atrėmė Martinas Berkovecas.

Kitoje aikštės pusėje pavojingu išpuoliu atsakė ir vilniečiai. Kamuolys baudos aikštelėje dėkingai atšoko Pau Moreriui – ispano bandymą atrėmė komandą išgelbėjęs Deividas Mikelionis.

Kiek vėliau lygioje vietoje suklydo Arūnas Klimavičius, o bandydamas taisyti klaidą pažeidė taisykles. Tuo 17-ąją minutę pasinaudojo Tomislavas Kišas, techniškai perkėlęs kamuolį per gyvatvorę ir išvedęs savo komandą į priekį.

„Žalgiris“ žaidė aktyviau, bet 37-ąją minutę svečiai galėjo išlyginti rezultatą. Po keitimo aikštėje pasirodęs ir traumą patyrusį Roką Krušnauską pakeitęs „Kauno Žalgirio“ debiutantas Deivydas Matulevičius smūgiavo galva ir privertė Martiną Berkovecą rodyti savo meistriškumą.

Pirmojo kėlinio pabaigoje vilniečiai padvigubino rezultatą. Standartinės padėties metu T. Kišas atliko rezultatyvų perdavimą šį kartą dešiniojo krašto gynėjo pozicijoje žaidusiam Karoliui Uzėlai, kuris nepriekaištingai smūgiavo galva bei džiaugėsi pirmuoju įvarčiu A lygoje.

Antrame kėlinyje dar kartą arti tikslo buvo D. Matulevičius. Puolėjas pataikė į vartų plotą, tačiau savo vietoje ir vėl buvo M. Berkovecas.

Galutinį tašką „Žalgiris“ padėjo 78-ąją minutę, kai po puikaus Saulius Mikoliūno perdavimo T. Kišas taikliai smūgiavo vienu lietimu ir pelnė 13-ąjį įvartį šiame sezone.

<iframe width="500" height="300" src="https://www.youtube.com/embed/BaEMyfMH3-U" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Turnyrinė lentelė:

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...