"Žalgiris" po ilgos pertraukos patyrė pralaimėjimą, "Sūduva" šia nesėkme pasinaudojo

Septynias pergales iš eilės Lietuvos čempionate iškovojęs Vilniaus „Žalgiris“ sustabdytas. A lygos 27 turo rungtynėse sostinės LFF stadione žalgiriečius rezultatu 1:0 įveikė „Trakų“ komanda.

Puikią sezono atkarpą iki šiol žaidęs „Žalgiris“ laikytas mačo favoritu, tačiau „Trakų“ futbolininkai šalies vicečempionams niekuo nenusileido. Jau vienoje pirmųjų trakiškių atakų Justinas Marazas pavojingai smūgiavo virš vartų.

Vėliau žalgiriečiams pavyko perimti iniciatyvą, tačiau sužaidus pusę valandos, „Trakų“ saugas Modestas Vorobjovas iš toli pataikė į virpstą. „Žalgiris“ atsakė grėsmingu Rolando Baravyko smūgiu, po kurio kamuolį į kampinį nukreipė vartininkas Tomas Švedkauskas.

Pirmas kėlinys baigėsi netikėta atomazga, kai „Trakų“ komanda įmušė įvartį: 44 minutę baudos smūgį puikiai realizavo Dovydas Virkšas ir nominalūs mačo šeimininkai išsiveržė į priekį.

Antras kėlinys prasidėjo aktyviomis žalgiriečių atakomis. Po Tomašo Šimkovičiaus perdavimo dėkingą galimybę turėjęs R. Baravykas nepataikė į vartus. O iš toli Slavko Blagojevičiaus smūgiuotą kamuolį T. Švedkauskas perkėlė virš vartų.

Rungtynėms artėjant prie pabaigos, „Žalgirio“ futbolininkai puolimui skyrė vis didesnį dėmesį. Bet vilniečių atakoms dažnai stigo aštrumo ir tikslumo, o smūgiai iš tolimų distancijų pavojaus T. Švedkauskui nekeldavo.

„Trakai“ atsilaikė ir iškovojo pergalę minimalia persvara 1:0. Ji leido vėl iki taško priartėti prie trečioje vietoje esančios Kauno „Stumbro“ komandos.

Tuo metu „Žalgirio“ padėtis kovoje dėl čempionų titulo sunkėja. Žalgiriečiai 6 taškais atsilieka nuo Marijampolės „Sūduvos“, nors yra sužaidę rungtynėmis mažiau. Beje, spalio 21 dieną „Žalgiris“ ir „Trakai“ susitiks dar kartą atidėtame 20 turo mače.


Marijampolės „Sūduva“ Lietuvos futbolo A lygoje iškovojo antrą pergalę iš eilės. Titulą ginantys čempionai 27-ojo turo rungtynėse išvykoje 5:2 (2:1) nugalėjo Klaipėdos „Atlantą“.
 
Vis dėlto dvikovoje svečiams teko pirmiems traukti kamuolį iš vartų tinklo. 6-ąją minutę po Leandro Da Silvos perdavimo į akistatą su vartininku išvestas Jurijus Teterenka savo šansu pasinaudojo.
 
Nepaisant to, „Sūduva“ greitai ne tik išlygino rezultatą, bet ir išsiveržė į priekį. 13-ąją minutę baudos smūgiu pasižymėjo Guilherme Finkleris, o 24-ąją minutę Rigino Cicilia realizavo 11 metrų baudinį.
 
„Atlantas“ pirmame kėlinyje galėjo pelnyti ir antrą įvartį. Vis dėlto nuo J. Teterenkos smūgio apsigynė vartų sargas Ivanas Kardumas, o kiek vėliau pro šalį smūgiavo L. Da Silva.
 
Po pertraukos aikštėje vaizdas pasikeitė – „Sūduva“ akivaizdžiai perėmė iniciatyvą bei pelnė dar tris įvarčius.
 
63-iąją minutę pasižymėjo Algis Jankauskas, o dar po 10 minučių savo šansą po Danielio Offenbacherio kampinio išnaudojo Aleksandras Živanovičius.
 
Susitikimo pabaigoje pastarasis legionierius iš Serbijos pažeidė taisykles baudos aikštelėje ir Marius Papšys realizavo 11 metrų baudinį.
 
90-ąją minutę tašką šiame mače padėjo tiksliai smūgiavęs D. Offenbacheris.

<iframe width="500" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/oUW1hG_lutU" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...