"Žalgiris" pradėjo kviesti sirgalius į rungtynes prieš Lichtenšteino grandą

Sėkmingai įveikęs UEFA Europos lygos pirmojo atrankos varžybų etapo barjerą, antrajame FK „Žalgiris“ susitiks su „Vaduz“ ekipa iš Lichtenšteino. Pirmos rungtynės liepos 26 d. įvyks Vilniuje. Atsakomoji dvikova Lichtenšteino sostinėje numatyta rugpjūčio 2 d.

Tarp Šveicarijos ir Austrijos įsikūrusios Lichtenšteino valstybės futbolo atstovai per paskutinius dešimt sezonų keturis žaidė Šveicarijos aukščiausioje lygoje, o kitus šešis praleido antrajame pagal pajėgumą divizione, vadinamoje „Iššūkio lygoje“. Praėjusį sezoną „Vaduz“ šioje lygoje užėmė ketvirtąją vietą, o naują varžybų sezoną pradės sekmadienį. Vietą Europos lygos varžybose „Vaduz“ užsitikrina dalyvaudama Lichtenšteino taurės varžybos. Šio taurės turnyro nugalėtojai patenka į UEFA Europos lygos turnyrą, o „Vaduz“ šią teisę per paskutinius 20 metų iškovojo 19 kartų.
 
Europos turnyruose „Vaduz“ jau penktus metus iš eilės įveikia pirmąjį barjerą, o 2015 m. buvo nukeliavęs netgi iki trečiojo etapo. Jame tik dėl įvarčių išvykoje teko pripažinti „Thun“ (Šveicarija) pranašumą. Šį sezoną UEFA Europos lygos pirmame atrankos varžybų etape „Vaduz“ pateikė staigmeną ir pranoko tituluotą Bulgarijos klubą Sofijos „Levski“. Savo aikštėje Lichtenšteino komanda laimėjo 1:0, svečiuose nusileido 2:3, tačiau išvykoje pelnyti įvarčiai Lichtenšteino atstovams atvėrė kelią į kitą varžybų etapą.
 
Pirmoji „Žalgirio“ ir „Vaduz“ akistata įvyks liepos 26 d. Vilniaus LFF stadione. Rungtynės prasidės 20 val. Lietuvos laiku. Išankstinė prekyba bilietais į „Žalgirio“ ir „Vaduz“ rungtynes prasideda liepos 20 dieną, 15 valandą. Billietų kaina – nuo 6 eurų.