"Žalgiris" pralaimėjo draugiškas rungtynes Daugpilyje

Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai Latvijoje sužaidė kontrolines rungtynes su BFC „Daugavpils“ komanda. Progų gausa pasižymėjusiame mače rezultatu 1:0 (1:0) laimėjo šeimininkai.

Anksti ryte į Latviją išvykę žalgiriečiai šį kartą vertėsi be į Lietuvos rinktinę pakviestų Sauliaus Mikoliūno, Modesto Vorobjovo, Domanto Šimkaus ir Rolando Baravyko. Taip pat Vilniuje liko traumą patyręs Higoris Vidalis, tačiau į rikiuotę sugrįžo pasveikęs Matas Vareika.

Joao Martinso auklėtiniai susitikimą pradėjo neįprastos sudėties – trimis gynėjais. Nuo pirmųjų minučių Daugpilyje žaidė mažiau žaidybinio laiko pastaruoju metu gaunantys Adomas Ankudinovas ir Georgas Freidgeimas bei vartininkas Armantas Vitkauskas.

Svečiai už klaidą įvarčiu buvo nubausti jau trečiąją minutę, kai sėkmingai iš gynybos į puolimą pabėgę latviai įmušė iš arti. Įvartį pelnė Oforas.

Pirmajame kėlinyje komandoms trūko kokybės, o žaidimas buvo gana atviras. Prieš vartininką iššokęs Matas Vareika neišnaudojo puikios progos, visai šalia vartų baudos aikštelėje smūgiavo Tomislavas Kišas, o po vieno iš kampinių latviai kamuolį išmušė praktiškai nuo vartų linijos. Tai buvo pavojingiausi žalgiriečių išpuoliai pirmajame kėlinyje.

Šeimininkai taip pat žaidė aštriai ir galėjo pasižymėti dar kartą, tačiau iš dėkingų progų keletą kartų smūgiavo virš vartų, o keletą kartų sostinės ekipą gelbėjo Armantas Vitkauskas.

Po pertraukos vaizdas aikštėje ėmė keistis. „Žalgiris“ vis tvirčiau perėmė iniciatyvą ir vis dažniau ėmė grasinti „Daugavpils“ vartams. Antrajame kėlinyje du kartus vienas prieš vartininką atsidūręs Liviu Antalis neišnaudojo auksinių progų, puikų šansą iššvaistė iš arti į vartus nepataikęs Pau Moreris. Įmušti galėjo ir T. Kišas, bet pritrūko tikslumo.

Tiesa, dukart arti tikslo buvo ir šeimininkai. Kartą puikią reakciją po varžovų smūgio galva iš arti pademonstravo Edvinas Gertmonas, savo reakciją teko demonstruoti ir Martinui Berkovecui. Visi trys „Žalgirio“ vartininkai šį kartą žaidė po 30 minučių.

Rungtynių pabaigoje šeimininkų vartai buvo visiškai užgulti, tačiau kamuolys vartų tinkle taip ir neatsidūrė. Rungtynes latviai laimėjo rezultatu 1:0.

„Žalgirio“ startinė sudėtis: A.Vitkauskas, G.Freidgeimas, K.Bolha, A.Cordosas, D.Slijngardas, V.Perez, H.Videmontas, L.Antalis, A.Ankudinovas, T.Kišas, M.Vareika.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...