"Žalgiris" sutriuškino "Trakų" futbolininkus (VIDEO)

Vilniečiai likus šešioms rungtynėms nuo varžovų atitrūko penkiolikos taškų persvara. Žalgiriečiai „SMScredit.lt A lygos“ XXX-ojo turo dvikovoje įveikė artimiausius konkurentus „Trakų“ futbolininkus 3:0 (3:0). Edgaro Jankausko kariauna vis dar vienu tašku lenkia Pakruojo „Kruoją“, tačiau pergales iškovoję „Sūduvos“ bei „Atlanto“ klubai priartėjo prie prizinėse vietose įsitaisiusių konkurentų.

Per pirmąjį dvikovos pusvalandį žalgiriečiai turėjo kamuolio kontrolės persvarą, tačiau tik kartą rimčiau pagrasino „Trakų“ vartams. Po kelių gražių perdavimų vienas prieš vartininką atsidūrė Jakubas Wilkas, tačiau lenkas smūgiavo silpnai ir tiesiai į Paulių Grybauską.

Svečiai tvarkingai gynėsi ir laukė savo galimybių kontratakose, bet netikėtas Tado Labuko pašalinimas iš aikštės nebuvo įtrauktas į senosios sostinės riterių rungtynių scenarijų. Emocijų nesuvaldęs puolėjas 27-ąją minutę užsidirbo dvi geltonas korteles ir buvo pašalintas iš aikštės. Šis epizodas turbūt ir nulėmė akistatos baigtį.

„Trakai“ žaisdami mažumoje ilgai savo vartų „sausų“ neišsaugojo. 31-ąją minutę standartinės padėties metu Mantas Kuklys perdavė kamuolį link Semiro Kerlos, bosnis laimėjo oro dvikovą ir puikiu smūgiu galva nuginklavo P.Grybauską.

Tuo Edgaro Jankausko auklėtinių bėdos nesibaigė. Po dviejų minučių Egidijus Vaitkūnas atliko kvapą gniaužiantį baudos smūgį iš 30 metrų ir dar kartą privertė vartininką traukti kamuolį iš ginamų vartų tinklo.

38-ąją minutę savo emocijų nevaldę „Trakų“ futbolininkai buvo nokautuoti. Dublį atliko S.Kerla, gynėjas taip pat pasižymėjo tiksliu smūgiu galva, perdavimą bosniui ir vėl atliko M.Kuklys. Pirmojo kėlinio pabaigoje E.Vaitkūnas efektingai įsiveržė į baudos aikštelę, tačiau gynėjo smūgiuotas kamuolys buvo blokuotas.

Antroji rungtynių pusė buvo tik formalumas. Žalgiriečiai užtikrintai kontroliavo žaidimą, o „Trakai“ savo šansų ieškojo kontratakose. Pirmąjį pavojų svečiai sukūrė 62-ąją minutę – Lukas Kochanauskas atsidūrė vienas prieš Armantą Vitkauską, tačiau vartų sargo pergudrauti nesugebėjo.

Kitoje aikštės pusėje su savo užduotimis sėkmingai tvarkėsi ir P.Grybauskas. Vartininkas sugavo J.Wilko smūgiuotą kamuolį bei kiek vėliau efektingai nutraukęs ataką neleido pasižymėti tik ką po keitimo aikštėje pasirodžiusiam Krisčiui Andreou.

Rungtynių pabaigoje legionierius iš Kipro griūdamas smūgiavo efektingai, tačiau kamuolys skriejo šalia vartų. „Žalgiris“ užtikrintai gynėsi, gesino pavojingas varžovų atakų užuomazgas ir neleido suabejoti savo pranašumu.   

Turnyrinė lentelė:


    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...