„Žalgiris“ trečiu bandymu sieks namuose patiesti „Jonavą“

Trečiadienį Vilniuje bus sužaistos atidėtos Lietuvos futbolo A lygos 21-ojo turo rungtynės tarp Vilniaus „Žalgirio“ ir „Jonavos“.
 
Abiejų klubų užduotys skirtingos: vilniečiai vejasi turnyro lentelės viršūnėje esančią Marijampolės „Sūduvą“, o jonaviečiams lieka vos du šansai, kurių metu būtina iškovoti taškus, siekiant neiškristi į Pirmą lygą.
 
„Žalgiris“ šiuo metu turi 55 taškus ir 6 taškais atsilieka nuo maču daugiau sužaidusios „Sūduvos“. Vilniečiai pralaimėjo „Trakams“ bei prarado pirmą poziciją, tuo pačiu netekdami namų stadiono pranašumo penktame čempionato rate. Jį dar įmanoma susigrąžinti, tačiau būtina laimėti likusias trejas rungtynes ir sulaukti marijampoliečių pralaimėjimo „Jonavai“ arba „Kauno Žalgiriui“.
 
Žalgiriečiai 26-ojo turo rungtynėse Jonavoje vietos komandą sutriuškino net 6:0, visgi, vicečempionai net du kartus iš eilės būtent šiam varžovui pralaimėjo namuose. Tai nutiko praėjusio sezono penktame rate ir šių metų sezono 5-ajame ture.
 
Neiškovota pergalė kaip reikiant apsunkintų „Žalgirio“ kovą dėl aukso, kadangi tada viskas priklausys jau ne nuo pačių vilniečių.
 
„Jonavos“ situacija sudėtinga: klubas savo taupyklėje turi 19 taškų ir vos tašku atsilieka nuo „Palangos“, kuri yra sužaidusi maču daugiau. Vis dėlto Artūro Ramoškos treniruojamai komandai liko dvejos rungtynės su čempionato lyderiais – su „Žalgiriu“ išvykoje ir su „Sūduva“ namuose.
 
Jonaviečius nuo iškritimo išgelbėtų ir bent vienas iškovotas taškas su ta sąlyga, jei „Palanga“ 28-ojo turo susitikime namuose pralaimės trečioje vietoje žengiančiam Kauno „Stumbrui“.
 
„Jonava“ per rinktinių pertrauką sužaidė kontrolines rungtynes su Rygos „FS Metta/LU“ futbolininkais, kuriems nusileido rezultatu 0:2. Vis dėlto svarbiausia čempionato autsaideriams per rinktinių pertrauką buvo atstatyti kritusią komandos moralę.
 
Galbūt jonaviečius psichologiškai paveikė abejotinas baudinys, skirtas į jų vartus dvikovoje su „Stumbru“, tačiau antrame kėlinyje „Jonava“ visiškai subyrėjo ir tai priminė kapituliaciją.
 
Trečiadienio dvikovos LFF stadione pradžia – 18 val.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...