"Žalgiriui" iššūkį meta iš dugno pakilę kauniečiai

Trečiadienį 18 val. Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione FK „Žalgiris“ susitiks su „Kauno Žalgirio“ komanda. Paskutinius du sezonus A lygos dugne rezidavę kauniečiai šiais metais veržiasi į priekį ir šiuo metu grumiasi dėl vietos pirmajame komandų šešete.

SANTYKIS. Tai bus jau 20-oji komandų tarpusavio dvikova. Iki šiol „Kauno Žalgiris“ dvikovose su FK „Žalgiriu“ patyrė 15 nesėkmių, 3 kartus sužaidė lygiosiomis ir kartą šventė pergalę. Bendras įvarčių santykis – 10:52 vilniečių naudai. 
 
KAUNAS. Iki šiol visos keturios nepralaimėtos dvikovos įvyko Kaune. 2016 m. birželio 9 d. susitikimas S.Dariaus ir S.Girėno stadione baigėsi lygiosiomis 1:1, pernai šioje arenoje šeimininkai pateikė bene didžiausią sezono netikėtumą ir laimėjo 2:0, o dar po kelių mėnesių sužaidė lygiosiomis 1:1. Šiais metais A lygos antrame rate vykęs komandų susitikimas NFA aikštėje baigėsi be įvarčių 0:0.
 
SERIJA. Sezoną pradėję pralaimėjimu 0:2 Vilniuje, kauniečiai per pirmą A lygos ratą surinko 6 taškus ir tradiciškai buvo paskutinėje turnyro lentelės vietoje. Tačiau antrame rate „Kauno Žalgiris“ atsigavo. 8 ture atlaikiusi „Žalgirio“ spaudimą Kauno komanda vėliau nusileido „Trakams“ ir Klaipėdos „Atlantui“, bet per paskutines tris rungtynes iškovojo dvi pergales (1:0 įveikė „Jonavą“ ir 2:0 – Kauno „Stumbrą“) bei kartą sužaidė lygiosiomis – 0:0 su „Palanga“. 
 
VARTININKAS. Sužaidusi 13 rungtynių ir surinkusi 14 taškų „Kauno Žalgirio“ ekipa A lygoje užima šeštą vietą. Kauniečiai iš viso įmušė 9, o praleido – 17 įvarčių. Tiesa, visus įvarčius Kauno ekipa praleido per pirmas 10 rungtynių. 11 ture komandos vyriausias treneris Mindaugas Čepas leido pailsėti Martynui Matuzui ir į aikštę išleido Deividą Mikelionį. Šio 23 metų vartininko varžovai pramušti dar nesugebėjo.
 
PERTRAUKA. Tiesa, labai realu, kad ši pozityvi D.Mikelionio statistika būtų kitokia, jei A lygos 14 ture „Kauno Žalgiris“ būtų susitikęs su čempionų titulą ginančia Marijampolės „Sūduva“. Visgi, dėl Europos merginų (iki 17 metų) čempionato reikalų gegužės 17 dieną įvykti turėjusios rungtynės buvo nukeltos. Tad „Kauno Žalgiris“ ir D.Mikelionis į akistatą su „Žalgiriu“ stos apsiginklavę teigiamomis emocijomis.  
 
NUOSTOLIS. Rungtynėse su „Žalgiriu“ kauniečiams pirmą kartą šį sezoną teks verstis be Lino Pilibaičio. Šį sezoną komandą papildęs ir jos lyderiu tapęs 33 metų futbolininkas 13 turo rungtynėse su „Palanga“ užsidirbo ketvirtą geltoną kortelę ir pagal varžybų nuostatus turi praleisti artimiausias rungtynes. Kadangi A lygos 14 turo susitikimas su Marijampolės „Sūduva“ buvo nukeltas, pailsėti Linui teks 15 ture.
 
X-FAKTORIUS. Tikriausiai neatsitiktinai sėkminga „Kauno Žalgirio“ rungtynių serija sutapo su puolėjo iš Brazilijos Joao Figueiredo pasirodymu. Brazilijos „Serie A“ klubui „Atletico Mineiro“ priklausęs 21 metų futbolininkas į Kauną atvyko tik balandžio pabaigoje, bet per keturias sužaistas rungtynes A lygoje jau pelnė 2 įvarčius ir yra naudingiausias komandos žaidėjas pagal renkamų „Instat“ balų vidurkį.