Žiniasklaida: "Man City" ir PSG dėl valstybinės paramos tiriami nebus

"Manchester City" ir "Paris Saint-Germain" šios vasaros perėjimų lango metu už žaidėjus paklojo įspūdingas sumas, tačiau UEFA šių klubų tirti nesiims, atskleidžia portalo Goal.com šaltiniai.

To prašė "La Liga" prezidentas Javieras Tebasas, kuris reikalavo atidžiau pažvelgti į valstybinę paramą bei griežčiau taikyti galiojančias "Financial Fair Play" (finansinio skaidrumo; FFP) taisykles.

Tiesa, šiandien pateiktame jo skunde minimi ne futbolininkų perėjimai, o galimai išpūstos paramos sutartys su kompanijomis, susijusiomis su tų pačių klubų savininkais.

"PSG bei "Man City" finansavimas valstybine parama iškreipia Europos turnyrus ir sukuria infliacijos spiralę, kuri daro neatitaisomą žalą futbolo industrijai", teigia Tebasas. "UEFA privalo taikyti FFP reguliacijas tam, kad tarp klubų būtų išvengta diskriminacijos."

"La Liga" vadovas tikina, jog "Man City" sugeba oficialiai išvengti didžiulių nuostolių, dėl kurių pažeistų FFP, išpūsdamas pajamas sutarčių su valstybinėmis kompanijomis dėka. Į pastarąjį sąrašą įeina Saudo Arabijos "Etihad Airways", Abu Dabio Turizmo ir kultūros agentūra bei "First Gulf" bankas.

Tuo tarpu PSG stovykloje Tebasas įtaria neskaidrius sandorius su Kataro nacionaliniu banku, "BeIn Sports" bei Kataro turizmo agentūra.

Abu minimi klubai dėl FFP pažeidimų jau buvo nubausti 2014 metais. Tąkart UEFA sumažino PSG ir Kataro turizmo agentūros paramos sutarties skaičius.

Kita vertus, dabar panašu, kad tiek prancūzai, tiek anglai apsieis be nuobaudų.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...