"Zlataniška" istorija: kaip Z. Ibrahimovičius leido Švedijos neįgaliesiems išvykti į pasaulio čempionatą

Švedijos futbolininkas ir dabartinis Los Andželo „Galaxy“ narys Zlatanas Ibrahimovičius ne veltui yra vienas iš populiariausių pasaulio futbolininkų tiek dėl savo pasirodymų aikštėje, tiek dėl jo neįtikėtinų veiksmų už jos ribų.

Vienas iš labiausiai neįvertintų Zlatano poelgių įvyko 2014 metų rugpjūčio 11 dieną. Švedijos intelektualiai neįgaliųjų futbolo rinktinė norėjo išskristi į INAS pasaulio futbolo čempionatą Brazilijoje, tačiau jiems tam padaryti trūko lėšų.

Padėti surinkti lėšas pasisiūlė Švedijos futbolo rinktinės nariai Johanas Elmanderis, Kimas Kallstromas, Andreasas Isakssonas ir Peras Nilssonas, kurie padovanojo savo marškinėlius su parašais, kad šie galėtų aukciono būdu pritraukti lėšų. Visgi, kai šie paprašė Z. Ibrahimovičiaus prisidėti savo marškinėliais, šis nesusižavėjo tokiu komandos draugų požiūriu.

„Ką, po galais, jie galės nuveikti su mūsų marškinėliais? Kiek jiems kainuoja nuvykimas į pirmenybes?“, - komandos draugų tuomet paklausė Švedijos rinktinės lyderis.

Sužinojęs, kad kelionei į pasaulio čempionatą jiems reikia 51 tūkstančio dolerių, Z. Ibrahimovičius paprašė jų banko sąskaitos numerio ir nedvejodamas iš savo kišenės padengė visas išlaidas, tad Švedijos neįgaliųjų rinktinė jo dėka išvyko į Brazilijoje vykusias pirmenybes.

„Tai neįtikėtina, fantastiška ir nerealu. Aš iki šiol negaliu patikėti, kad tai yra realybė. Ačiū Zlatanui už mūsų visų išpildytas gyvenimo svajones“, - po šio įvykio kalbėjo Švedijos neįgaliųjų rinktinės treneris Stefanas Jonssonas.

Nors švedai čempionate liko be pergalių, šios rinktinės nariai iki šiol yra dėkingi Z. Ibrahimovičiui, kuris buvo paskelbtas šios rinktinės ambasadoriumi, už jo suteiktą galimybę jiems patirti nepamirštamų akimirkų ir visą gyvenimą išliksiančių prisiminimų.