ČL: "Bayern" atsirevanšavo PSG ekipai, "Atletico" sezoną tęs Europos lygoje (VIDEO)

Antradienį vakare UEFA Čempionų lygoje finišavo A-D grupių etapas, kuriame buvo sužaistos paskutinės aštuonerios rungtynės.

Daugiausiai intrigos sukėlė dvikova "Allianz" stadione, kur Miuncheno "Bayern" po skaudžios nesėkmės bandė atsitiesti prieš Paryžiaus "Saint-Germain". Revanšas buvo pasiektas - bavarai varžovus nukovė rezultatu 3-1, tačiau pirmoje pozicijoje dėl įvarčių skirtumo liko PSG.

Bavarams reikėjo laimėti bent keturių įvarčių skirtumu, kad turnyrinėje lentelėje liktų pirmoje pozicijoje. Sunkiai buvo galima tikėtis tokio rezultato, tačiau bavarams buvo svarbu atsitiesti po pažemino Paryžiuje.

8-ąją minutę šeimininkus į priekį išvedė Robertas Lewandowskis, o 37-ąją minutę po puikaus Jameso Rodriguezo perdavimo pranašumą padidino Corentinas Tolisso.

Vis dėlto antrąjį kėlinį varžovai iš Prancūzijos pradėjo gerokai grėsmingesniu žaidimu ir jau 50-ąją minutę po meistriško Edinsono Cavani perdavimo galva kamuolį į vartus pasiuntė Kylianas Mbappe.

Tačiau "Bayern" po šio varžovų išpuolio nesutriko ir galutinį tašką padėjo 69-ąją susitikimo minutę - dublį pasiekė po puikaus Kingsley Comeno reido kamuolį gavęs C. Tolisso.

Kitose šios grupės rungtynėse Briuselio "Anderlecht" iškovojo pirmąją pergalę šiame grupių etape, tačiau vis tiek liko paskutinėje vietoje - "Celtic" pateko į Europos lygą.

A grupėje "Manchester United" tik po atkaklios kovos namuose palaužė Maskvos CSKA, kuris kovojo dėl antros pozicijos. Rusai pirmavo po pirmojo kėlinio, tačiau tada savo žodį tarė Romelu Lukaku ir Marcusas Rashfordas - "raudonieji velniai" pasiekė pergalę rezultatu 2-1.

Kitoje šios grupėje akistatoje "Basel" rezultatu 2-0 nukovė be taškų likusį Lisabonos "Benfica" klubą ir pateko tarp 16 stipriausių Europos klubų.

C grupėje Madrido "Atletico" nesukūrė stebuklo, o "Roma" taip pat neprarado netikėtų taškų prieš "Qarabag". Diego Simeone auklėtiniai "Stamford Bridge" stadione su Londono "Chelsea" išsiskyrė lygiosiomis ir liko trečioje pozicijoje, kuri nuvedė Ispanijos sostinės ekipą į Europos lygos turnyrą.

"Roma" minimaliu skirtumu namuose pranoko Azerbaidžano klubą ir po minėtų rungtynių, kurios pasibaigė lygiosiomis, "Chelsea" išstūmė iš pirmos pozicijos.

Paskutinėje D grupėje netikėtumų nebuvo užfiksuota - "Barcelona" ir Turino "Juventus" identišku rezultatu (2-0) nugalėjo varžovus. "Juventus" užsitikrino antrąją vietą ir žais aštuntfinalyje. Katalonijos klubas bilietą į kitą etapą turėjo dar kiek anksčiau.

Rezultatai:

A grupė

"Benfica" 0 - 2 "Basel"
5' [0 - 1] M. Elyounoussi
65' [0 - 2] D. Oberlin

"Man Utd" 2 - 1 CSKA
45' [0 - 1] Vitinho
64' [1 - 1] R. Lukaku
66' [2 - 1] M. Rashford

B grupė

"Bayern" 3 - 1 PSG
8' [1 - 0] R. Lewandowski
37' [2 - 0] C. Tolisso
50' [2 - 1] K. Mbappe
69' [3 - 1] C. Tolisso

"Celtic" 0 - 1 "Anderlecht"
62' [0 - 1] J. Simunovič (į savus vartus)

C grupė

"Chelsea" 1 - 1 "Atletico"
56' [0 - 1] S. Niguez
75' [1 - 1] S. Savič (į savus vartus)

"Roma" 1 - 0 "Qarabag"
53' [1 - 1] D. Perotti

D grupė

"Barcelona" 2 - 0 "Sporting"
59' [1 - 0] P. Alcacer
90+1' [2 - 0] J. Mathieu (į savus vartus)

"Olympiacos" 0 - 2 "Juventus"
15' [0 - 1] J. Cuadrado
90' [0 - 2] F. Bernardeschi

Turnyrinė A-D grupių lentelė:

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...