Kova dėl titulo: "Barcelona" - "Atletico" (apžvalga)

Šį vakarą Ispanijos "La Liga" pirmenybėse įvyks išskirtinės 27-ojo turo rungtynės. "Camp Nou" stadione susitiks dvi dėl titulo kovojančios komandos - "Barcelona" su Madrido "Atletico".

"Atletico" komandai tai yra žūtbūtinė kova norint išlaikyti gana gerus šansus pakovoti dėl pirmos pozicijos, tačiau "Barcelona" šį sezoną vis dar yra be pralaimėjimo Ispanijos pirmenybėse ir pakeisti šią statistiką varžovams iš sostinės bus itin sudėtinga. Rungtynės Barselonoje prasidės 17 val. 15 min. Lietuvos laiku.


Komandų rezultatai:

Abi komandos savaitės viduryje turėjo rungtynes "La Liga" čempionate, tačiau pasirodymai buvo skirtingi - Madrido "Atletico" sutriuškino savo varžovus, o "Barca" kiek netikėtai ir kontraversiškai prarado taškus prieš "Las Palmas".

"Barcelona" šį sezoną beveik nepralaimi, tačiau pastaruoju metu dalina taškus savo varžovams. Per paskutines penkerias rungtynes visuose turnyruose katalonai pergalės skoniu džiaugėsi tik du kartus, o net tris sykius tenkinosi lygiosiomis.

Be rungtynių su "Las Palmas" katalonai taip pat neįveikė Londono "Chelsea" (Čempionų lyga) ir Madrido "Getafe". Po "Barcos" kojomis krito "Girona" (6-1) bei "Eibar" (2-0).

Kur kas geresnėje sportinėje formoje yra Diego Simeone kariauna, kuri pergales skina jau aštuonerias rungtynes iš eilės. Sezono pradžioje "Atletico" sunkiai galėjo pasigirti pergalėmis didesniu nei įvarčio pranašumu, tačiau pastaruoju metu blizga ir "Atletico" puolimas.

Madrido ekipa į "Leganes" vartus pasiuntė keturis įvarčius, į "Sevilla" - penkis, minimaliu skirtumu įveikė "Kobenhavn", rezultatu 2-0 nugalėjo Bilbao "Athletic" ir tą patį danų klubą išvykoje sutriuškino rezultatu 4-1.

Prie šio rezultatyvumo prisidėjo į geriausią savo formą sugrįžęs Antoine'as Griezmannas. Prancūzas per paskutines dvi rungtynes užfiksavo neįtikėtiną pasiekimą - jo sąskaitoje net aštuoni įvarčiai.

Turnyrinėje lentelėje "Barcelona" savo oponentus iš Madrido lenkia 5 taškų skirtumu. Pergalės atveju skirtumas padidėtų iki solidaus 8 taškų pranašumo, tačiau pralaimėjimas įneštų kur kas didesnę intrigą Ispanijoje - pirmąją ir antrąją pozicijas skirtų tik 2 taškai.

Komandų naujienos

Abi komandos turi šiokių tokių netekčių. "Barcai" negalės padėti tik Nelsonas Semedo, o "Atletico" - Stefanas Savičius. Vis dar tiksliai nėra žinoma, ar rungtynėms yra pasiruošęs Lucas Hernandezas, tačiau gynėjas jau treniravosi su komanda.

"Barcelona" gretose laukiama Ernesto Valverde sprendimų. Strategas šį sezoną mėgsta rungtyniauti 4-4-2 išsidėstymu, tačiau dabar tikimasi aikštėje pamatyti Philippe Coutinho arba Ousmane Dembele, o Paulinho greičiausiai bus priverstas rungtynes stebėti nuo suolo.

"Atletico" gretose jokių netikėtumų neturėtume išvysti, tik "Barcelona" komandos gynėjams teks tvarkyti su seniai matytu veidu - Antoine'ui Griezmannui puolime talkina Diego Costa, kuris "Rojiblancos" gretose pradėjo žaisti nuo sausio mėnesio.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

"Barcelona": (4-3-3) Marc-Andre ter Stegen; Sergi Roberto, Gerard Pique, Samuel Umtiti, Jordi Alba, Ivan Raktič, Sergio Busquets, Andres Iniesta; Lionel Messi, Luis Suarez, Philippe Coutinho.

"Atletico": (4-4-2) Jan Oblak; Šime Vrsaljko, Jose Gimenez, Diego Godin, Filipe Luis; Andrea Correa, Saul Niguez, Gabi, Koke; Diego Costa, Antoine Griezmann.

Įdomūs faktai

Pirmoji šių komandų akistata šiame sezone baigėsi taikiu rezultatu 1-1. Saulis Niguezas buvo išvedęs "Atletico" į priekį, tačiau Luisas Suarezas rungtynių pabaigoje išplėšė lygiąsias.

"Barcelona" Ispanijos pirmenybėse laimėjo 22 namų rungtynes iš paskutinių 24. Beveik visose iš jų buvo peržengta trijų įvarčių riba įskaitant abiejų komandų statistiką.

Katalonijos ekipa prieš Madrido "Atletico" namuose nepralaimi jau 17 rungtynių iš eilės visuose turnyruose.

"Atletico" per paskutines tris "La Liga" rungtynes pasiekė bent du įvarčius, o paskutinėse šešiose dvikovose savo vartus sausus išlaikė penkis kartus.

Antoine'as Griezmannas, paskutinėse rungtynėse pasižymėjęs "pokeriu", prieš "Barcelona" išgyvena įvarčių badą - prancūzas pelnė vos du įvarčius per paskutines 15 rungtynių žaidžiant su katalonais.

"Atletico" komandai labiausiai šiose rungtynėse reikės saugotis Lionelio Messi, kuris pasižymėjo net 22-ejose iš 23 rungtynių žaidžiant su Ispanijos sostinės ekipa.