Kovoje dėl kelialapio į Čempionų lygą - prarasti "Man City" taškai (VIDEO)

Sekmadienį 18 valandą Lietuvos laiku Anglijos "Premier" lygoje sužaista intriguojanti 37-ojo turo dvikova.

"Etihad" stadione ginklus tarpusavyje surėmė turnyrinės lentelės kaimynai - "Manchester City" ir Londono "Arsenal". Dėl kelialapio į UEFA Čempionų lygą kovojanti Manuelio Pellegrini vadovaujama komanda po lygiųjų 2-2 prarado itin svarbius taškus.

Rungtynes aktyviau ir su ryškia kamuolio kontrole pradėjo "Man City" futbolininkai. Ilgai laukti pirmojo įvarčio neprireikė ir 8-ąją minutę Sergio Aguero klastingu smūgiu nuginklavo Petrą Čechą. Vis dėlto vos po dviejų minučių "Arsenal" atsakė tuo pačiu - Oliveris Giroud galva pasižymėjo po komandos pakelto kampinio.

"Miestiečiai" nepasimetė ir spaudė savo varžovus, kurie išnaudojo kone visas sukurtas progas. Antrojo kėlinio pradžioje aikštės šeimininkams vėl pavyko įgyti pranašumą, kai kamuolį į vartų tinklą po įspūdingo reido pasiuntė vienas pagrindinių Mančesterio ekipos žaidėjų Kevinas De Bruyne.

"Arsenal" susitaikyti su pralaimėjimu neketino. "Kanonieriai" paaštrino savo atakas ir Alexis Sanchezas po tikslaus O. Giroud perdavimo galingu smūgiu sugrąžino lygų rezultatą šioje dvikovoje.

Per likusį laiką "Man City" apgulė svečių iš Londono vartus ir kūrė progą po progos. S. Aguero ir K. De Bruyne atliko kelis gerus bandymus, tačiau realiausią progą pelnyti pergalingą įvartį turėjo Wilfriedas Bony. Vis dėlto afrikiečio smūgis tikslo nepasiekė ir "Arsenal" išgelbėjo skersinis.

"Man City" ekipai pergalė buvo itin reikalinga kovoje dėl ketvirtos vietos ir kelialapio į UEFA Čempionų lygą. Po lygiųjų M. Pellegrini vadovaujama ekipa lieka ketvirtoje pozicijoje, tačiau vienomis rungtynėmis mažiau už juos sužaidęs "Man Utd" jau antradienį turės galimybę išstumti "miestiečius" iš didžiojo ketverto.

Rezultatas:

"Man City" 2 - 2 "Arsenal"
8' [1 - 0] S. Aguero
10' [1 - 1] O. Giroud
51' [2 - 1] K. De Bruyne
68' [2 - 2] A. Sanchez

Turnyrinė lentelė: