M. Clattenburgas pripažino, kad 2016 metais mače su "Chelsea" specialiai iš aikštės neišvarė "Tottenham" žaidėjų (VIDEO)

Markas Clattenburgas prisipažino nenorėjęs 2016 metų „Tottenham Hotspur“ rungtynėse su „Chelsea“ iš aikštės išvyti dėl titulo dar kovojusios šios komandos žaidėjų.

Šiose rungtynėse norėdama dar kovoti dėl „Premier“ lygos titulo su „Leicester City“, svečiuose žaidusi „Tottenham“ privalėjo iškovoti pergalę. Susitikime svečiai pirmavo 2:0, tačiau išbarstė dviejų įvarčių pranašumą, o visas rungtynes grubiu žaidimu pasižymėję jų žaidėjai taip pat sudalyvavo ir ne viename konflikte. Šiame mače M. Clattenburgas „Spurs“ ekipos žaidėjams parodė devynias geltonas korteles, tačiau iš aikštės neišvarė nė vieno jų žaidėjo. Kaip dabar NBC laidoje pripažino pats teisėjas, to jis nedarė specialiai, nenorėdamas tapti jų pasiteisinimo priežastimi.

„Aš leidau jiems patiems save susinaikinti, kad visa spauda ir visi pasaulio žmonės galėtų pasakyti: „Tottenham“ pralaimėjo titulą.“

Jei aš būčiau išvaręs tris žaidėjus iš „Tottenham“ ekipos, kokios tada būtų antraštės? „Clattenburgas atėmė iš „Tottenham“ titulą“. Buvo geriau, kai jie patys sunaikino save rungtynėse su „Chelsea“, o „Leicester“ laimėjo titulą.

Kai kurie teisėjai būtų žaidę pagal taisykles ir „Tottenham“ mačą būtų pabaigusi su 7 ar 8 žaidėjais, o po susitikimo jie tai būtų naudoję kaip pasiteisinimą dėl pralaimėto titulo. Tačiau aš jiems to pasiteisinimo duoti nenorėjau, o į rungtynes ėjau su planu: „Leisk jiems patiems pralaimėti titulą“, - atviravo teisėjas.

Po šio susitikimo „Chelsea“ ir „Tottenham“ gavo rekordines baudas „Premier“ lygos istorijoje, o pastarosios žaidėjas Mousa Dembele vėliau dėl veiksmų šiame mače buvo nubaustas šešių rungtynių diskvalifikacija.

Pats M. Clattenburgas šių metų vasarį netikėtai baigė savo teisėjo karjerą ir pradėjo darbą Saudo Arabijos futbolo federacijoje, kur jis prižiūri vietos teisėjus.

Nešvariausi 2016 metų „Chelsea“ ir „Tottenham“ mačo epizodai:

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...