A lygos rungtynes trečiadieniais transliuos TV6 kanalas

Lietuvos futbolo A lyga ir toliau bus matoma televizoriaus ekranuose. Vienam iš pagrindinių „Lietuvos futbolo klubų asociacijos A lyga“ tikslų prieš prasidedant naujajam sezonui pamatus sudėjo pasirašyta rungtynių transliacijų sutartis su UAB „Tele-3“.

Nuo pat čempionato pradžios TV6 kanalu futbolo mėgėjai galės tiesiogiai stebėti įdomiausią kiekvieno turo dvikovą. Visos sezono rungtynės bus tiesiogiai transliuojamos internetu TV3 Play ir Futbolo.tv portaluose.

Pasak A lygos prezidento Deivido Šembero, sekdama pasauline praktika, kai rungtynės yra transliuojamos tuo pat metu konkrečiomis dienomis, lyga sieks žiūrovus pripratinti prie to, kad kiekvienas trečiadienis nuo šiol taps A lygos futbolo diena televizijoje.

Visos TV6 kanalu trečiadieniais transliuojamos rungtynės prasidės 18 val.

Dar viena svarbi naujovė futbolo sirgaliams – TV6 kanalo eteryje pasirodys ir futbolui skirta savaitinė laida „Futbolo.TV“.

„Labai džiaugiuosi, jog sutapo mūsų ir UAB „Tele-3“ vizija. Kaip žinia, A lygos šių metų šūkis yra „skaidrumas, pagarba, pasitikėjimas“. Šie žodžiai puikiai apibūdina mūsų ir UAB „Tele-3“ požiūrį į futbolą“, – sakė A lygos prezidentas Deividas Šemberas.

UAB „Tele-3“ kūrybos direktoriaus Arvydo Rimo teigimu, A lygos transliacijose nebuvo pastovumo ir konkretumo, kuris reikalingas žiūrovams, neateinantiems į stadionus, todėl pasiteisinusi Lietuvos krepšinio lygos transliacijų formulė bus pritaikyta ir futbolui.

„Visi nori tik gero futbolo, o mes tikime, kad Lietuvoje jis tikrai nemirė. Moterys nuo šiol žinos, kad trečiadieniais jos galės užsiimti sau malonia veikla, kol vyrai laiką leis prie televizoriaus ekranų“, – juokavo A.Rimas.

Televizinių transliacijų metu žiūrovui bus pateikiamas naujas grafikos paketas, įvairiausi statistiniai duomenys. Tiek prieš rungtynes, tiek per jų pertrauką specialiai įrengtoje studijoje bus aptariamas mačas, statistika ir įdomiausi jų momentai.

„Futbolas Lietuvoje, ypatingai A lyga, buvo kaip nešlifuotas deimantas. Mes pasirengę jį nušlifuoti“,  – techninių naujovių transliacijų metu žadėjo ilgametę patirtį Lenkijos „Ekstraklasa“ čempionate ir Eurolygos krepšinio turnyre sukaupęs transliacijų režisierius Tomas Skamaročius.

„Futbolo.TV“ laidos kūrybinėje grupėje dirbs dinamiškas patyrusių ir jaunatviškų žurnalistų ketvertas. Kas jie – paslaptis, paaiškėsianti kovo 5 d.