"AC Milan" - "Arsenal": puikioje formoje esantys italai ar didelį spaudimą jaučiantys anglai? (apžvalga)

Jau šį vakarą 20 val. kovą pradės bene įdomiausia Europos lygos pora – „AC Milan“ ir Londono „Arsenal“ ekipos. Pirmasis susitikimas vyks „San Siro“ stadione, o po savaitės atsakomosios rungtynės persikels į Londoną.

„Milan“ be jokios abejonės mėgins pasinaudoti itin prasta „Arsenal“ klubo forma ir norės pratęsti pergalių seriją prieš „kanonierius“. Dar 2012-aisiais Čempionų lygos serijoje „Milan“ pirmąsias rungtynes laimėjo 4:0, atsakomosiose pralaimėjo 0:3, tačiau Londono ekipą eliminavo iš turnyro ir žengė toliau.

Tačiau dar 2008-aisiais toks pat likimas laukė italų, kai jie pirmąsias rungtynes sužaidė lygiosiomis, o antrose suklupo 0:2. Dar 1995-aisiais UEFA Super taurėje „Milan“ ekipa „Arsena“ bendru rezultatu įveikė 2:0.

Tiesa, šį kartą šie skaičiai nieko nelems, tačiau į ką galima atkreipti dėmesį – komandų formas.


Komandų formos

„Milan“ ekipa visai neseniai žengė į „Coppa Italia“ finalą, kai po 11m baudinių nugalėjo „Lazio“, prieš tai nugalėjo „Roma“, „Sampdoria“, SPAL ir dukart „Ludogorets“. Būtent 6 rungtynių pergalių serija turėtų gąsdinti „Arsenal“.

„Milan“ išviso nepralaimėjo net 13 susitikimų iš eilės ir įvarčio nepraleido daugiau negu 600 minučių.

Tuo metu „Arsenal“ per paskutines 8 rungtynes „Premier“ lygoje iškovojo 7 taškus. O šiuo metu yra keturių pralaimėjimų iš eilės serijoje. Praėjusį savaitgalį buvo nusileista „Brighton“, tada dukart pralaimėta „Manchester City“, o viskas prasidėjo nuo pralaimėjimo „Ostersund“ ekipai.

„Arsena“ net 33 taškais atsilieka nuo pirmosios vietos šalies pirmenybėse ir 13 taškų nuo ketvirtosios pozicijos, kuri atveria duris į Čempionų lygą.

Esminės dvikovos

Patrickas Cutrone – Laurentas Koscielny

„Milan“ ekipos puolėjas P. Cutrone demonstruoja gerą sportinę formą ir galima tikėtis, kad būtent jis bus atakų smaigalyje. Jis jau yra įmušęs 6 įvarčius Europos lygoje per 11 susitikimų.

Tiesa, 20-metis puolėjas turės stoti prieš patyrusį „Arsenal“ gynėją L. Koscielny. Prancūzas 50 kartų atstovavo savo šaliai, o „Arsenal“ ekipoje nuo 2010-ųjų aikštėje pasirodė 317 kartų. Prancūzas savo patirtimi privalės pasinaudoti, kad sustabdytų varžovų puolėją, antraip – P. Cutrone gali surasti būdų, kaip nubausti varžovus ir išvesti savo ekipą į priekį.

Mesutas Ozilas – Lucas Biglia

„Arsenal“ privalės žvalgytis į M. Ozilą ir jo kūrybingąją pusę. Vokietis pasižymi puikiu žaidimo kūrimu, tačiau tam reikia, kad jis būtų idealiai nusiteikęs. Tiesa, „Milan“ turi savo atsakymą – L. Biglia.

Būtent jis gali trukdyti vokiečiui priimti kamuolį ir kažką su juo nuveikti, kadangi jis turėtų būti tas žmogus, kuris neleis „Arsenal“ gynėjams ir saugams laisvai dalintis kamuoliu.

Komandų naujienos

„Arsenal“ ekipa rungtynėse su „Brighton“ ekipa suteikė poilsio keliems futbolininkams ir su „Milan“ į kovą jau turėtų stoti Hectoras Bellerinas ir Aaronas Ramsey. Tiesa, Pierre-as-Emerickas Aubameynagas, Alexandre‘as Lacazette ir Nacho Monrealis komandai padėti negalės.

„Arsenal“ turėtų suteikti šansus Seadui Kolašinacui bei Danny Welbeckui.

Tuo metu „Milan“ bus priversta verstis be Luca Antonelli, Ignazio Abate ir Andrea Conti – jie visi gydosi traumas.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

„Milan“ (4-3-3): Gianluigi Donnarumma, Ricardo Rodriguez, Cristianas Zapata, Leonardo Bonucci, Davide‘as Calabria, Giacomo Banaventura, Lucas Biglia, Franckas Kessie, Andre Silva, Patrickas Cutrone, Suso.

„Arsenal“ (4-2-3-1): Davidas Opsina, Seadas Kolašinacas, Laurentas Koscielny, Shkordanas Mustafi, Hectoras Bellerinas, Granitas Xhaka, Jackas Wilshere‘as, Aaronas Ramsey, Mesutas Ozilas, Henrikhas Mkhitaryanas, Danny Welbeckas.