Bulgarų klubo fanai nesidžiaugia Čempionų lygos burtais

Pirmadienį UEFA ištraukus Čempionų lygos ir Europos lygos atrankos burtus, Lietuvoje varžovų komandų pavadinimai daug džiaugsmo nesukėlė, rašo sportas.info

Daugumos futbolo mėgėjų nuomone, visi keturi Europos turnyruose dalyvausiantys mūsų šalies klubai baigs pasirodymą vos susidūrę su pirmaisiais priešininkais.

Išties lietuviams į varžovus atiteko ne pačios silpniausios komandos.

Vilniaus „Žalgiris“ Čempionų lygos atrankos antrajame etape susigrums su Bulgarijos Razgrado „Ludogorec“, Europos lygos atrankos pirmajame etape „Trakai“ varžysis su Škotijos Perto „Saint Johnstone“, Marijampolės „Sūduva“ – su Baltarusijos Soligorsko „Šachtior“, o Klaipėdos „Atlantas“ – su Kazachstano Almatos „Kairat“.

Turbūt stipriausias varžovas atiteko „Žalgiriui“. Bulgarijos klubas pastaruoju metu yra porą sezonų dalyvavęs Čempionų lygos grupių turnyre ir šiemet vėl nusitaikęs į jį.Tačiau „Ludogorec“ fanai lengvu priešininku nesidžiaugia ir nemano, kad jų komandos laukia lengvas apsivaikščiojimas per du susitikimus su lietuviais. Atvirkščiai.

„Veikiausia – pats neparankiausias varžovas. Jeigu „Ludogorec“ žais, kaip pavasarį, aiškiai iškris“, - „Ludogorec“ feisbuko paskyroje komentuoja žinią apie Čempionų lygos atrankos burtus svienas sirgalius. „Astana“ prieš metus juos įveikė vieno įvarčio skirtumu – jie yra stiprūs“, - antrina jam kitas aistruolis.

Pernai antrajame Čempionų lygos etape „Žalgiris“ nusileido Kazachstano čempionei „Astana“, namie sužaidęs 0:0, o Astanoje dramatiškai pralaimėjęs 1:2, kai lemiamą įvartį praleido paskutinėmis rungtynių sekundėmis.

Trečias „Ludogorec“ aistruolis prisimena karčią bulgarų klubo patirtį, kai „Ludogorec“ ekipą tame pačiame Čempionų lygos etape 2:1 ir 1:0 eliminavo Moldovos Orhejaus „Milsami“ futbolininkai:

„Būkite atsargūs ir nenuvertinkite jų. Juk prisimename, kas nutiko žaidžiant su „Milsami“.Dar vienas „Ludogorec“ aistruolis pažymėjo Lietuvos fanų nusiteikimą: „Aš skaitau jų komentarus ir juokiuosi iš to, kaip jie iš karto aps..ko...“

Kai „Šachtior“ gerbėjai sužinojo galimus savo komandos priešininkus, visi jie labiausiai užsigeidė rungtynių su „Sūduva“. Labiau ne dėl varžovų pajėgumo, o dėl to artimos išvykos.

Po burtų visi prakalbo apie Lietuvos vizas, jų gavimo laiką ir tikimybes.

Apie 100 baltarusių žadą keliauti žiūrėti rungtynių Marijampolėje.Apie rungtynių prognozes baltarusiai internete kalba nedaug. Veikiausiai jų požiūrį į varžovus išreiškia toks vieno jų komentaras: „Ir vieni, ir kiti – įveikiamas variantas. Ramiu režimu turime juos įveikti. Su „Crusaders“ bus sunkiau dėl jų kovingumo. Na bet čia jeigu jie įveiks „Liepaja“.„Šachtior“ ir „Sūduvos“ rungtynių laimėtojas susitiks su komanda, nugalėjusia Belfasto „Crusaders“ (Šiauręs Airija) ir „Liepaja“ (Latvija) akistatoje.

Škotai iš irgi labiausiai domisi kelionės į Lietuvą galimybėmis, skrydžiais, kainomis. Apie „Trakus“ nekalba nieko, daugiau apie antrojo etapo varžovus „Norkoping“. Nors iki to susitikimo ne tik „Saint Johnstone“ būtina įveikti „Trakus“, o ir švedams Kosovo „Prishtina“ ekipą.is dėlto ,tarp „Saint Johnstone“ gerbėjų yra daugiau atsargių žmonių.„Nebus nuostabu, jei „Trakai“ nepraleis daug įvarčių. Jų 23 metų vartininkas yra dabartinės rinktinės narys, dar trys patyrę gynėjai, kurių vienas buvo kviečiamas į rinktinę visus metus pernai. Vienas jų žaidėjas sėdėjo ant „Hampden Park“ stadiono atsarginių suolo spalį, kai Lietuvos rinktinė ten sužaidė lygiosiomis. Aš nesu tikras dėl kelionės į Švediją po kelių savaičių...“ – kalbama viename komentare.

Iš UEFA „Saint Johnstone“ priskirtų varžovų krepšelio, Perto komandos gerbėjai labiausiai baiminosi artimiausios jiems išvykos – į Airijos sostinė Dubliną.„Naujausia mūsų klubo istorija rodo, kad dažniausiai rungtynės būna sunkesnės, negu galvoji. Nežinomos komandos visada būna pavojingos, tačiau viskas galėjo būti ir blogiau.

Dublino „Shamrock Rovers“ yra žinoma Europoje komanda ir tai būtų buvęs sunkiausias varžovas“, - kalbėjo „Saint Johnstone“ aistruolių interneto svetainės redaktorius Jamie Beatsonas vietos žiniasklaidai.Jis teigė, kad netolimą Airiiją „Saint Johnstone“ gerbėjų pasiektų kur kas daugiau nei Lietuvą.

Vilniuje jis tikisi 200-300 „Saint Johnstone“ fanų.Kai kurie jų, sužinoję, koks LFF stadiono talpumas, baiminasi, kad bus sunku gauti bilietą į rungtynes.„Tai bus kur kas sunkiau negu nuskristi į Lietuvą“, - sako dažnas.Bet kiti ramina: „Trakų“ A lygos rungtynių lankomumas vidutiniškai – 261 žiūrovas.

Mes tikrai gausime tiek bilietų, keik mums jų reikės.“Labiausiai savo komanda pasitiki kazachai. Šios šalies klubų gerbėjai niekada nestokoja optimizmo ir „Kairat“ fanai jau dabar yra tikri, kad Almatos klubas įveiks ne tik „Atlantą“, bet ir antrojo etapo varžovą, paaiškėsiantį Korčės „Skenderbeu“ (Albanija) ir „Sant Julia“ (Andora) rungtynėse.„Kairat“ pasisekė burtuose. Ir pirmą, ir antrą varžovą Almatos klubas įveiks lengvai“, - kone visų „Kairat“ fanų požiūrį išreiškė komentatorius.Kiti leido sau pašiepti Klaipėdos komandos žaidėjus ir gerbėjus: „Jie turbūt irgi apsidžiaugė, kad pamatys Aršaviną“, - rašė vienas.

„Artėjant finaliniam švilpukui, varžovų futbolininkai susigrūs prie Aršavino, kad gauti jo marškinėlius“, – atsakė kitas.Buvusi Rusijos rinktinės žvaigždė Andrejus Aršavinas jau ne pirmus metus žaidžia Almatos klube.

I.Butautas, sportas.info

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...