D. Šešplaukis: Ispanijoje visiškai kitoks futbolo supratimas nei Lietuvoje

Praėjusiame A lygos sezone sublizgėjęs Deividas Šešplaukis šių metų pradžioje persikėlė į Alikantės „Hercules“ klubą, kuriame rungtyniauja jaunimo ekipos gretose. 18-metis saugas su lankomiausiu šalies futbolo naujienų portalu – „Eurofootball.lt“, sutiko pasidalinti savo įspūdžiais apie pirmąjį pusmetį Ispanijoje ir papasakoti apie lietuviško ir ispaniško futbolo supratimo skirtumus bei ateities planus.


- Kaip vertintum savo pirmąjį pusmetį Ispanijoje? Ar jau pripratai prie legionieriaus karjeros?

- Per pusę metų nutiko visko. Buvo ir lengvų dienų ir sunkių, bet viskas yra labai gerai, tad pusmetį vertinu puikiai. Manau prie legionieriaus karjeros priprasti yra sunku, nes į tave žiūri labai daug žmonių ir tu turi jiems kiekvieną dieną įrodyti, dėl ko tu čia esi, nes tu esi svetimas ir iš tavęs visada reikalauja dvigubai daugiau. Smulkiausia klaida gali nulemti visą legionieriaus karjerą.

- Lietuvoje tau jau teko žaisti ir prieš vyrus, o po persikėlimo į Ispaniją teko vėl žaisti prieš jaunimą. Ar A lygos patirtis tau praverčia kovojant su bendraamžiais?

- Žaisdamas A lygoje įgavau daug patirties, kuri man labai naudinga, nes esu jaunas žaidėjas. Šią patirtį visada stengiuosi išnaudoti rungtyniaujant prieš varžovus Ispanijoje, nes ji labai naudinga ir svarbi.

- Kuo labiausiai skiriasi žaidimas Lietuvoje ir Ispanijoje? Ką labiausiai patobulinai per praleistą laiką „Hercules“ ekipoje?

- Lietuvoje visiškai kitoks futbolo supratimas – viskas lėčiau, priimant kamuolį tu gali padaryti keletą lietimų ir prie tavęs niekas nepribėgs. Daug komandų tiesiog ginasi ir bereikalingai spardo kamuolius į priekį.

Žaidžiant A lygoje – aišku buvo sunku, nes žaidžiau prieš vyrus, kurie yra tvirtesni, greitesni, greičiau mąsto. Žaidžiant su bendraamžiais Ispanijos jaunimo lygoje niekas neleidžia tau daryti keletos prisilietimų ar laisvam priimti kamuolį, o tai priverčia greičiau mąstyti.

Labiausiai patobulinau mąstymo greitį ir žaidimą vienu lietimu, nes šie dalykai yra labai svarbūs greitame futbole.

- Kaip vertintum Ispaniją kaip šalį? Prie ko tau pačiam priprasti buvo sunkiausia?

- Man Ispanija visada asocijuojasi su futbolu ir karštu oru. Sunkiausia buvo priprasti prie Ispanijos žmonių tingumo. Atrodo per visą dieną niekas nieko neveikia, visi yra tinginiai, bet laikui bėgant šių dalykų nebepastebiu ir viskas kuo toliau, tuo geriau.

- Kokius tikslus keli sau artimiausiu metu ir ateityje? Į kokią lygą ar klubą norėtum patekti savo karjeros pike?

- Tikslai labai paprasti: įgauti gerą sportinę formą, kuri padėtų viso sezono metu žaisti startinėje komandos sudėtyje. O laikui bėgant noriu kuo greičiau prisijungti prie pagrindinės vyrų komandos ir ten įrodinėti savo vertę, kad tai ateityje leistų pereiti į geresnį klubą.

Karjeros pike norėčiau žaisti „La Liga“ žaidžiančioje komandoje.

Tautvydas Sakalauskas

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...