"Dainava" treniruos D.Maradonos draugas, keliami ambicingi tikslai

Praėjusio sezono Lietuvos futbolo A lygos autsaiderė Alytaus „Dainava“ šį sezoną liko be licencijos žaisti aukščiausiame divizione, tačiau ambicingus planus kuria komandai, kuri žais I lygoje. Anot klubo savininkų, komandą treniruos buvęs Diego Maradonos draugas Argentinos rinktinėje Pedro Pablo Pasculli, praneša alytausgidas.lt

Lietuvos futbolo federacija (LFF) paskelbė, kad į I lygos pirmenybes kviečiami du Alytaus mieste registruoti klubai. Tai – FM „Auska“ ir FK „Dainava“.

Kaip komandų susirinkime kalbėjo „Dainavos“ generalinis direktorius Marc Fourmeaux, komandos sudėtis formuojama ir tikimasi, kad didžiąją jos dalį sudarys lietuviai, galbūt ir iš Alytaus, taip pat užsieniečiai, kurių pirmoje lygoje registruoti nuo šio sezono bus galima tris.

Realiausia „Dainavos“ vyriausiojo trenerio kandidatūra – Argentinos rinktinėje su Diegu Maradona ne vienerius metus rungtyniavęs, 1986 metų pasaulio futbolo čempionas Pedro Pablo Pasculli, kuris per savo trenerio karjerą vadovavo Italijos, Albanijos komandoms ir Ugandos nacionalinei rinktinei. Planuojama, kad P.P.Pasculli Alytuje turės po vieną asistentą iš užsienio ir Lietuvos.

M.Fourmeaux teigimu, 2015-ųjų „Dainavos“ sezonui planuojamas 100 tūkst. eurų biudžetas. Komandai, kuri treniruosis ir rungtyniaus Alytuje, bus keliamas tikslas sugrįžti į A lygą.

Alytaus FM „Auska“ direktorius Bronislavas Geležiūnas patvirtino, kad komanda pradėta formuoti vien iš Alytaus futbolininkų, Lietuvos salės futbolo aukščiausioje lygoje žaidžiančios „Auskos“ pagrindu, vėliau bus stiprinamasi kitais miesto, regiono, šalies ir užsienio sportininkais.

B. Geležiūno įvardintas „Auskos“ metų biudžetas – apie 60 tūkst. eurų, o komandai keliamas uždavinys pirmajame sezone – sutvirtėti ir, pageidautina, iš LFF I lygos pirmenybių neiškristi.

alytausgidas.lt