Futbolininkų tatuiruotės (5): kiniški rašmenys

Nesunku pastebėti, jog kiniški simboliai tatuiruočių salonuose yra itin populiarūs. Ne išimtis šiuo atveju ir futbolininkai, tarp kurių ne vienas yra išsitatuiravęs tam tikrus hieroglifus. Stebint rungtynes dažnai tenka spėlioti, ką jie reiškia, todėl šioje kiek neįprastoje rubrikos dalyje tai ir išsiaiškinsime.

Ant Turkijos „Belediyespor“ klube dabar rungtyniaujančio Graikijos rinktinės puolėjo Theofanio Geko dešiniosios rankos galima išvysti penkis kiniškus rašmenis. Jų vertimas – šaltakraujis žudikas, arba dar tiksliau – šaltakraujis žudantis demonas. Belieka tikėtis, jog ši tatuiruotė atspindi ne jo asmenybę, o sugebėjimus aikštėje.

Madrido „Real“ žvaigždė Sergio Ramosas už ausies pasipuošęs hieroglifu, reiškiantį vilką. Tatuiruotė atitinka bent jau ispano charakterį.

Milano „Inter“ puolėjo iš Kolumbijos Freddy Guarino rašmenis ant dešiniosios rankos paaiškinti kiek sunkiau. Ji tariama kaip kiniškas vardas Danny Zong. Panašu, jog Guarino asmenybė susidvejinusi, o galbūt tai – menininko klaida?

Buvęs Vokietijos rinktinės saugas Torstenas Fringsas taip pat turi šiek tiek hieroglifų ant dešiniosios rankos. Iš eilės jie reiškia „drakonas, gyvatė, turtai, drąsus, avis“. Jis dar yra sakęs ant nugaros kiniškai išsitatuiravęs frazę – „saldi ir rūgšti antis 7.99 euro“.

Tuo tarpu rašmenys, reiškiantys „didelė stiprybė, sėkmė, šeima ir tikėjimas“, puošia Madrido „Atletico“ snaiperio Mario Mandžukičiaus dešiniąją ranką.

Kiniškų rašmenų tatuiruotę jau, galima sakyti, neįprastoje vietoje turi Gelzenkircheno „Schalke“ narys Kevinas Prince‘as Boatengas. Ant jo dešiniojo šono užrašyta „šeima, sveikata, meilė, sėkmė bei pasitikėjimas“.

Kartą šioje rubrikoje jau viešėjęs Davidas Beckhamas 2013-aisiais Pekino universiteto studentams rodė, jog taip pat myli Kiniją. Ant jo kūno ištatuiruotas posakis „gyvenimą ir mirtį nulemia likimas, o statusą bei turtus nusprendžia dangus“.

Nuotraukų šaltinis: shanghaiist.com
 

Taip pat skaitykite:
Futbolininkų tatuiruotės (1)
Futbolininkų tatuiruotės (2): F. Torresas ir M.Rojo
Futbolininkų tatuiruotės (3): M. Debuchy ir T. Howardas
Futbolininkų tatuiruotės (4): R. Meirelešas ir A. Griezmannas