Futbolininkų tatuiruotės (3): M. Debuchy ir T. Howardas

„EuroFootball.lt" portale – rubrika, pristatanti aukščiausios klasės futbolininkų tatuiruotes. Stebėdami rungtynes rašalu išpuoštus žaidėjų kūnus matote itin dažnai. Dabar turėsite puikią progą išsiaiškinti, ką šios atletų tatuiruotės simbolizuoja bei tuo pačiu pažvelgti ne tik į jų žaidimą aikštėje, bet ir asmenybes.


Šįkart rubrikoje – Londono „Arsenal“ vasarą papildęs dešiniojo krašto gynėjas Mathieu Debuchy. Prancūzas, rodosi, yra šeimos žmogus. Debuchy tiek ant kojų, tiek ant nugaros yra išsitatuiravęs savo vaikų Lalou, Lukaso bei Manono vardus. Trys angelai tarp menčių taip pat simbolizuoja jo atžalas. Visi piešiniai ant futbolininko kūno – vieno geriausių draugų darbas.


(nuotr.:celebrityemotion.com)

Pats Debuchy apie savo tatuiruotes interviu su DailyMail yra pasakojęs: „Kiekvienas turi skirtingų norų, kaip elgtis su savo kūnu. Aš tiesiog jaučiu didžiulį poreikį išreikšti tai, ką jaučiu, todėl darausi tatuiruotes.“

„Visa tai svarbu ir dėl stiliaus, tačiau daugiausia piešinių ant mano kūno yra religinio pobūdžio arba susiję su šeima. Jie turi prasmę. Žadu darytis dar daugiau tatuiruočių, tačiau tai gali nepatikti mano žmonai. Šiek tiek rašalo ant savo kūno turi ir ji pati, bet mano, kad man tatuiruočių jau tikrai užtenka.“

Kitame interviu su Le Parisien Debuchy didžiausiu meno kūriniu vadina savo kairiąją ranką. Ji išpuošta šeimos bei svarbiausių gyvenimo įvykių simboliais. Ant žaidėjo rankos galime išvysti jo vaikų gimtadienius, vedybų datą, žmonos vardą bei rožinį.

Jau atstovaudamas „kanonieriams“ gynėjas pridėjo dar dvi tatuiruotes ant blauzdų: ant kairiosios puikuojasi Jėzaus atvaizdas, ant dešiniosios – actekų simbolis. Jas, deja, slepia kojų apsaugos.


Kitas žaidėjas, kurį Jums šiandien pristatysime – Liverpulio „Everton“ vartininkas Timas Howardas. Esame įpratę matyti amerikietį marškinėliais ilgomis rankovėmis, todėl dažnas sirgalius apie šio žaidėjo aistrą tatuiruotėms net nenutuokia.

Vartų sargo krūtinę puošia ne tik jo vaikų vardai, bet ir veidai. Taip pat, ant Howardo kūno galima rasti dar vieną užrašą, skirtą vienai jo atžalų: „Jacobai..brangus sūnau..tu esi mano stiprybė ir džiaugsmas“. Visa tai simbolizuoja žaidėjo meilę šeimai.

Howardas taip pat yra išsitatuiravęs baltą balandį ir besimeldžiantį vaiką. Ant vidinės kairiosios vartininko rankos dalies užrašyta „118 Psalmė“, kurioje dėkojama Dievui už jo gerumą bei kalbama, kad jo meilė tęsiasi amžinai. Tai iliustruoja Howardo religingumą.


(nuotr.: Instagram)

JAV rinktinės lyderio kūną taip pat puošia „Supermeno“ logotipas, ant šonkaulių puikuojasi 24-asis vartininko numeris, ant pilvo – Niu Džersio valstijos kontūrai. Be to, dar galime išvysti ištraukų iš Šventojo Rašto, japoniškų paveikslėlių, kylančią saulę, angelo sparną... bei dar daugelį kitų simbolių. Vienas įdomesnių užrašų – prancūziška patarlė, reiškianti „suvienyti meilės“.

Kadangi aikštėje Howardo tatuiruočių nematome, jas futbolininkui teko pademonstruoti žurnalo STACK fotosesijoje bei JAV gyvūnų teisių apsaugos organizacijos PETA kampanijos vaizdo klipe. Abiejuose įrašuose galite pasiklausyti ir žaidėjo interviu.

Taip pat skaitykite:
Futbolininkų tatuiruotės (1)
Futbolininkų tatuiruotės (2): F. Torresas ir M. Rojo