Išnuomotas: G. Freidgeimas Kazachstane žais iki sezono pabaigos

Ilgametis Vilniaus „Žalgirio“ gynėjas Georgas Freidgeimas po sėkmingos peržiūros lieka Pavlodaro „Irtysh“ klube. Žalgirietis Kazachstane žais nuomos pagrindais.

Nuo 2011 metų Vilniaus „Žalgiryje“ rungtyniaujantis futbolininkas vasario pradžioje išvyko į Turkiją, kur šiuo metu treniruočių stovyklą rengia penkiskart Kazachstano čempionu tapęs „Irtysh“ klubas, o sėkmingai pasirodęs peržiūroje sukirto rankomis dėl vienerių metų nuomos sutarties.

28-erių metų gynėjas kazachų klubo gretose sužaidė tris draugiškas rungtynes su Sofijos „Slavia“ (Bulgarija), Prahos „Bohemians“ (Čekija) ir Gorio „Dila“ (Gruzija) ekipomis.
 
„Šio sezono pradžioje Georgas išreiškė norą išbandyti savo jėgas užsienio klube. Daugiausia susidomėjimo parodė „Irtysh“ komanda, todėl išleidome jį į peržiūrą, kad abi pusės nuspręstų, ar nori bendradarbiauti. Jam patiko laikas, praleistas klubui stovyklaujant Turkijoje, o ir jis paliko gerą įspūdį, todėl susitarėme, kad jis šioje ekipoje praleis vienerius metus nuomos pagrindais. Tikimės, kad Georgui pavyks ten greitai pritapti ir jis įgaus dar daugiau neįkainojamos patirties, kurią galės pritaikyti sugrįžęs į mūsų komandą“, - sakė žalgiriečių sporto direktorius Mindaugas Nikoličius.

Pats G. Freidgeimas tikino tik trumpam atsisveikinantis su klubu, kuriame praleido vienas iš geriausių savo futbolininko karjeros akimirkų.

„Klube praleidau 5 metus, o per juos iškovojau 10 titulų. Su „Žalgirio“ šeima, „Pietų-IV“ ir visais klubą palaikančiais žmonėmis patyrėme tūkstančius nepamirštamų akimirkų. Tačiau, manau, jog man atėjo laikas išbandyti save kitame čempionate. Atėjo metas naujiems iššūkiams.

Tiek mane, tiek „Žalgirį“ kazachų siūlomos sąlygos tenkino, todėl nusprendėme, jog ten praleisiu likusius metus nuomos pagrindais. Manau, jog šis perėjimas bus naudingas visiems. Kovojant dėl aukščiausių vietų rotacija komandoje yra neišvengiama, o man, norint sparčiau tobulėti kaip žaidėjui, reikia naujų iššūkių.

Naujoje komandoje jaučiuosi labai gerai, šiuo metu stovyklaujame Turkijoje ir ruošiamės artėjančiam sezonui. Tačiau, kad ir kaip gerai jaučiuosi naujoje komandoje, pasiilgsiu „Žalgirio“ šeimos, „Pietų-IV“ ir visų žaliai baltų žmonių. Nėra lengva išvažiuoti, kadangi „Žalgirio“ vadovybė visada rūpindavosi, jog komandoje jausčiausi labai gerai, vyravo, kaip sakome, šeimos principas. Mėgavausi kiekviena minute praleista klube. Kad ir trumpam, bet vistiek skaudu palikti „Žalgirį“.

Tariu didelį „Ačiū“ komandos vadovybei, „Pietų-IV“, treneriams, žaidėjams, administracijai ir visiems klubo sirgaliams. Nors ir laikinai pakeisiu komandos marškinėlius, tačiau tariu tik „iki pasimatymo“, nes manyje visada tekės žaliai baltas kraujas“, - sakė G. Freidgeimas.

G. Freidgeimas prie Vilniaus „Žalgirio“ prisijungė 2011 metų sausį, o per šį laikotarpį vilkėdamas žaliai baltus marškinėlius sužaidė net 154 rungtynes, kurių metu 4 kartus pasižymėjo įvarčiu ir 5 kartus atliko rezultatyvų perdavimą.

Gynėjas tebeturi galiojančią sutartį su Vilniaus „Žalgiriu“, o Kazachstane rungtyniaus mažiausiai iki 2016 metų pabaigos.

Mantas Kuklys, kuris taip pat dalyvavo peržiūroje kazachų klube, jau grįžo į Lietuvą ir treniruojasi su „Žalgiriu“, o ketvirtadienį dalyvaus draugiškose rungtynėse su Suvalkų „Wigry“.

fkzalgiris.lt