Mirk iš juoko: išgalvota biografija patikėjęs "Panevėžys" pasirašė kontraktą su afrikiečiu ir jį pristatė lyg žvaigždę (straipsnis)

Turbūt kiekvienas elektroninį paštą turintis žmogus yra bent kartą susidūręs su sukčių siunčiamu laišku, kuriame „į bėdą patekęs Nigerijos princas prašo pagalbos ir už ją žada nesuskaičiuojamus turtus“. Visgi, retas kuris susigundo bendrauti su tokius laiškus siuntinėjančiais žmonėmis, o dar mažiau žmonių patiki tokiomis apgaulėmis. Futbolo pasaulyje taip pat atsiranda savo karjeros istoriją pagražinančių žaidėjų, o su tokia situacija šiomis dienomis susidūrė pasakomis apie žaidimą aukštame lygyje patikėjęs Lietuvos pirmos lygos „Panevėžio“ klubas, kuris pasirašė sutartį su futbolininku iš Angolos Barkliu Migeliu Panzo.

36 rungtynės ir 24 įvarčiai Anglijos antrajame pagal pajėgumą „Championship“ divizione, dar pernai sužaistas sezonas Prancūzijos antroje lygoje, pasirodymai Angolos rinktinėje – visai tai puikavosi afrikiečio biografijoje, kurią savo gerbėjams ir perteikė panevėžiečiai. Tokią informaciją galima surasti žaidėjo puslapyje internetinėje bibliotekoje – Vikipedia, tačiau joje informaciją pateikti ar redaguoti gali bet koks interneto vartotojas, o dėl to aklai tikėti joje esančia informacija nevertėtų, o tai padarę žmonės gali gerokai nudegti. Būtent tokioje situacijoje dabar atsidūrė „garsųjį naujoką“ pompastiškai pristatę panevėžiečiai.

Aklai Vikipedijoje esančia žaidėjo CV tikėję bei neatkreipę dėmesį į tai, jog tokio lygio žaidėjai retai atvyksta ir į A lygos klubus, „Panevėžio“ atstovai nepatikrino informacijos ir ne tik pasirašė sutartį su šiuo futbolininku, bet ir labai skambiai jį pristatė visuomenei.

„Dar vienas aukšto lygio futbolininkas papildė FK „Panevėžys“ gretas“, - vasario pirmą dieną buvo skelbiama komandos Facebook paskyroje, o komandos puslapyje taip pat buvo suformuluota skambi naujienos antraštė: „FK „Panevėžys“ rungtyniaus Angolos rinktinės puolėjas“.

Negana to, komandos puslapis nepatikrinęs informacijos aklai perkopijavo visus Vikipedijoje iškraipytus faktus ir net parengė interviu, kurio metu žaidėjui buvo užduodami klausimai, kurie dabar tik turėtų sukelti juoką.

Skelbiamais 2010-2012 metais, kai puolėjas „Sužaidė 36 mačus bei pelnė 24 įvarčius „Championship“ divizione“, akivaizdu, jog „Queens Park Rangers“ klube šio žaidėjo nebuvo, o negana to, klubas 2011-2012 metų sezone net ir nerungtyniavo antroje Anglijos lygoje, nes buvo pakilęs į „Premier“ lygą.

Visgi, tenka pastebėti, jog futbolininkas tuo metu iš tiesų bandė pradėti karjerą Anglijoje – 2011 metų pabaigoje jis atstovavo „Walton&Hersham“ klubui. Tiesa, kaip jau galima nuspėti – jis varžosi ne stipriausioje Anglijos lygoje: tuo metu ši komanda žaidė „Ryman“ lygos pietų divizione, arba aštuntajame pagal pajėgumą Anglijos divizione. Visgi, net ir tokiame lygyje jis sužaidė vos tris mačus – visus juos pasirodęs aikštėje po keitimo ir klubą paliko nepelnęs nė vieno įvarčio.

Vėliau žaidėjas bandė įsitvirtinti „Woking“ klube, kuris rungtyniavo šeštoje pagal pajėgumą Anglijos lygoje. Visgi, sužaidęs mačą dublerių komandoje jis pusiau profesionalų komandoje įsitvirtinti nesugebėjo ir grįžo į Prancūziją.

Prancūzijoje jis taip pat priklausė toli gražu ne pajėgiausiems klubams – regioninių lygų ekipoms (šeštos bei penktos pagal pajėgumą šalies lygos komandoms). Tuo tarpu praėjusį sezoną, kai jis pagal išgalvotą informaciją „sužaidė 21 mačą bei pelnė 6 įvarčius antroje Prancūzijos lygoje“, jis bandė jėgas „Orleans“ ekipos dublerių gretose, o neįsitvirtinęs ten pasuko į Švediją, kurioje žaidė trečiojo diviziono klubuose. Negana to net ir tokiame lygyje B. Miguelis-Panzo nesužibėjo – jis vos keturis kartus į aikštę išbėgo po keitimo bei nepelnė nė vieno įvarčio.

Tikriausiai nieko nestebina, kad šis futbolininkas niekada nepateko į savo šalies nacionalinės rinktinės sudėtį ir 2015 metais savo šalies rinktinėje atrankoje į Afrikos taurę jis nesužaidė trijų mačų ir nepelnė savo pirmojo įvarčio, kaip yra vaizdžiai nupiešiama jo Vikipedijos puslapyje bei „Panevėžio“ puslapyje pristatant šį futbolininką.

Visgi, futbolininką galima tik pagirti už jo pastangas socialinėje erdvėje: Facebook tinkle šis futbolininkas turi 22 tūkstančius sekėjų, o tai gerokai pranoksta geriausius Lietuvos futbolininkus. Palyginimui Fedorą Černychą tame pačiame tinkle seka 9 tūkstančiai žmonių, o Arvydą Novikovą - 6,7 tūkstančio. Tiesa, didžioji dauguma jo sekėjų neaktyvūs, o tai taip pat kelia įtarimą. Iš gerosios pusės žaidėjas save stengiasi pateikti ir youtube kanale, kuriame stengiamasi įkelti jo žaidimo epizodus. Tiesa, į akis krenta ne patys įspūdingiausi stadionai ir menkas žiūrovus kiekis, kuris aiškiai išduoda, jog futbolininkas rungtyniauja tikrai ne pačiame aukščiausiame lygyje.

Kaip „Panevėžio“ komanda galėjo išvengti šio žaidėjo įsigijimo ir apsikvailinimo? Skirti vieną minutę, per kurią būtų galima atsidaryti puikiai pasaulyje žinomą Transfermarkt svetainę, suvesti žaidėjo duomenis ir įsitikinti, jog nieko panašaus, kas rašoma jo Vikipedijos puslapyje nėra buvę. O dabar jiems belieka spręsti klausimus, ką daryti su kontraktą gavusiu žaidėju bei pabandyti užmiršti neabejotinai legendiniu tapsiantį fk-panevezys.lt interviu* su šiuo afrikiečiu, kurio ištrauka futbolo gerbėjams dar ne vienerius metus turėtų kelti juoką.

„- Ar vėl sulauksi kvietimo į Angolos rinktinę žaisdamas Lietuvos I lygos pirmenybėse?

- Manau, kad sulauksiu. Šiuo metu Angolos rinktinėje vyksta kartų kaita, komanda smarkiai atjaunėja. Treneriai mane puikiai pažįsta ir žadėjo kviesti į rinktinę.

- Su kuo artimiau bendrauji Angolos rinktinėje?

Esame labai geri draugai su Baštušu (Bastos), rungtyniaujančiu Itajos „Seria A‘ lygoje Romos „Lazio“ klube. Jeigu kada nuspręsite vykti į Romą stebėti „Lazio“ rungtynių, kreipkitės į mane, gausiu bilietus.“

*interviu tekstas netaisytas

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...