Sezono rungtynėse - fenomenalus De Gea pasirodymas ir "Man Utd" pergalė prieš "Arsenal" (VIDEO, FOTO)

19 val. 30 min. Lietuvos laiku Anglijos "Premier" lygoje buvo sužaistos aštuntosios 15-ojo turo rungtynės.

"Emirates" stadione susigrūmė Londono "Arsenal" prieš "Manchester United". Neįtikėtinose rungtynėse buvo visko: greitų įvarčių, fenomenalaus Davido De Gea pasirodymo ir nutraukto "kanonierių" namų rungtynių rekordo - pergalę rezultatu 3-1 šventė "Man Utd".

Nuo pat rungtynių pradžios futbolo buvo kitoks nei tikėtasi - abi komandos atakavo ir nebuvo itin didelės koncentracijos gynyboje. Jau nuo pat pradžių "kanonierių" aikštėje pasipylė gynybos klaidos, kurios svečiams iš Mančesterio leido susikrauti solidžią persvarą.

4-ąją minutę po netikslaus Laurento Koscielny perdavimo Antonio Valencia perėmė kamuolį ir pats klastingu smūgiu privertė Petrą Čechą traukti kamuolį iš savo vartų.

"Kanonieriai" bandė atsitiesti, tačiau jau 11-ąją minutę dar kartą buvo nubausti, kai suklydo Shokdranas Mustafi. Kamuolį perėmė Jesse Lingardas, jį atidavė Romelu Lukaku, šis Anthony Martialiui, kuris kulniuku atliko puikų perdavimą būtent tikslų smūgį pasiuntusiam J. Lingardui.

"Arsenal" net ir po dviejų praleistų įvarčio neketino pasiduoti. S. Mustafi po savo klaidos dar patyrė ir traumą, todėl buvo pakeistas į Alexą Iwobi. Tai reiškė, kad Arsene'as Wengeras rizikuoja šioje dvikovoje praleisti ir dar daugiau įvarčių.

Tačiau "Arsenal" susitvarkė su įtampa ir vėliau atakavo varžovus. Daugybę bandymų atliko tiek Alexandre'as Lacazette, tiek Alexis Sanchezas, tačiau fenomenaliai vartus saugojo šių rungtynių didvyris Davidas De Gea.

Pirmajame kėlinyje daugiau įvarčių komandos taip ir nepasiekė, todėl kova persikėlė į antrąją rungtynių pusę.

"Arsenal" ekipai antrasis kėlinys prasidėjo puikiai - po klasiško Alexio Sanchezo perdavimo į baudos aikštelę įkirtęs Aaronas Ramsey kaip "ant lėkštutės" padėjo kamuolį A. Lacazette'ui, kuriam galingu smūgiu beliko nuginkluoti D. De Gea.

Tačiau tai buvo viskas iš "Arsenal" pusės, nors realių progų dar buvo sukurta mažiausiai šešis kartus. Neįtikėtinus dalykus prie savo vartų daręs De Gea kamuolį krapštė ir nuo vartų linijos, ir nuo varžovų kojos pirštų.

63-ąją minutę "Man Utd" smeigė vinį į "Arsenal" karstą - Paulis Pogba atsitvėrė baudos aikštelėje nuo L. Koscielny ir atliko perdavimą J. Lingardui, kuris visiškai nedengiamas pasiuntė kamuolį į varžovų vartus.

Tačiau ties tuo rungtynės dar nesibaigė, o 74-ąją minutę tas pats P. Pogba spėjo užsidirbti raudoną kortelę, kai itin skausmingai įspyrė Hectorui Bellerinui.

"Man Utd" liko žaisti dešimtyje, tačiau jų gynyba su De Gea priešakyje atlaikė "Arsenal" spaudimą ir iškovojo itin svarbią pergalę kovoje dėl titulo.

Po pergalės Mančesterio vienuolikė bent laikinam nuo lyderių "Man City" sumažino atsilikimą iki 5 taškų. "Arsenal" po pralaimėjimo ketvirtąją poziciją užleido "Liverpool" klubui.

Rezultatas:

"Arsenal" 1 - 3 "Man Utd"
4' [0 - 1] A. Valencia
11' [0 - 2] J. Lingard
49' [1 - 2] A. Lacazette
63' [1 - 3] J. Lingard
74' P. Pogba ("Man Utd") pašalintas iš aikštės

Turnyrinė lentelė: