N.Kesminas: "Man Utd" daugelyje šalių taptų čempione

Pirmąjį kartą istorijoje Čempionų ir Europos lygos finaluose žais vienos šalies klubai, o apie šį įvykį mintimis portalui lrytas.lt pasidalino TV komentatorius Nerijus Kesminas.

„Jie žaidžia kokybiškiausią futbolą. Vidinė konkurencija jiems padėjo pakilti į naują lygį“, – taip istorinį momentą futbole įvertino Nerijus Kesminas.

Žurnalistas komentatoriaus kėdėje jau skaičiuoja 25-us metus. 47-erių garsenybė atvirai prisipažįsta, kad tokio įdomaus Čempionų lygos sezono dar nėra matęs.

„Geriausias ir įsimintiniausias.

Staigmenų – krūva. Rungtynių viražai tokie, kad 55-ąją minutę dar niekas neaišku, o kaip parodė paskutinis pavyzdys, viskas gali apsiversti 95-ąją“, – teigė N.Kesminas.

„Premier“ lygos pajėgumas

„Parodykite lygą, kuri turėtų tokio kalibro didįjį šešetą. Parodykite lygą, kur toks „Manchester United“, koks yra dabar, užimtų tik 6-ąją vietą. Galbūt Ispanijoje jie ir nelaimėtų medalių, bet šešti nebūtų, o daugumoje lygoje – taptų čempionais. Vokietijoje, Italijoje ar Prancūzijoje „Manchester United“ nesunkiai atsidurtų trejete.“

Ar finalas turi favoritą?

„Esu įsitikinęs, kad „Liverpool“ yra daug stipresnė komanda. Tai rodo ir „Premier“ lygos turnyro lentelė.

Tačiau tai – finalas ir vienas nesėkmingas vakaras „Liverpool“ gali viską užbaigti. Kita vertus, „Hotspur“ kažkada turi iššaudyti savo sėkmės kreditus, nes niekam negali taip sektis, kaip jiems.“

lrytas.lt