1995 m. "Ballon d'Or" nugalėtojas grįžo į aikštę vilkėdamas Liberijos rinktinės marškinėlius

51 metų Liberijos prezidentas George‘as Weah randa laiko ir ne itin su tiesioginėmis jo pareigomis suderinamai veiklai – vakar jis atstovavo savo šaliai draugiškose futbolo rungtynėse.

Praeityje garsus futbolininkas, 1995-aisiais tapęs ir pirmuoju afrikiečiu, laimėjusiu Auksinio kamuolio apdovanojimą, aikštėje praleido 79 minutes, o jo komanda namie 1:2 nusileido Nigerijos rinktinei.

Draugiškas susitikimas skirtas būtent G. Weah pagerbimui – po rungtynių buvo oficialiai atsisveikinta su 14-uoju nacionalinės komandos numeriu, kurio nebegalės vilkėti joks kitas Liberijos futbolininkas. Mačo pabaigoje pakeistą šalies prezidentą aistruoliai išlydėjo griausmingais aplodismentais.

Geriausiai žinomas dėl savo karjeros etapo „AC Milan“ klube Italijoje, G. Weah šalies prezidento pareigas eina nuo šių metų sausio mėnesio.<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">See Weah&#39;s free kick and solo effort but our players are adamant <a href="https://t.co/N4SmArzQwv">pic.twitter.com/N4SmArzQwv</a></p>&mdash; china acheru (@Ikwerreman) <a href="https://twitter.com/Ikwerreman/status/1039609118129094657?ref_src=twsrc%5Etfw">September 11, 2018</a></blockquote><script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

alfa.lt