2022-ųjų Lietuvos futbolo geriausieji: treneriai ir jaunieji talentai © lff.lt nuotr.

LFF.lt jums pristato dar keturias nominacijas 2022-ųjų Lietuvos futbolo geriausiųjų rinkimuose.

Pirmasis rinkimų etapas vyksta iki sausio 15 dienos, 23:59 val., jo metu iš vieno IP adreso vienoje nominacijoje galima balsuoti iš viso 10 kartų, pasirenkant po tris favoritus.

Šį kartą LFF.lt trumpai pristato geriausias Lietuvos vyrų trenerio bei moterų komandos trenerio(-ės) nominacijas ir geriausio jaunojo futbolininko bei jaunosios futbolininkės kandidatus.

Geriausio vyrų trenerio kategorijoje yra vienas užsienyje dirbantis specialistas – tai yra praeityje šią nominaciją jau laimėjęs Valdas Dambrauskas, pavasarį su Splito „Hajduk“ laimėjęs Kroatijos taurę, o dabar dirbantis OFI „Crete“ ekipoje Graikijos čempionate. Visi kiti kandidatai dirba Lietuvoje.

Tarp jų – Lietuvos klubą į Europos taurių grupės varžybas pirmą kartą išvedęs „Žalgirio“ treneris Vladimiras Čeburinas, „Kauno Žalgirį“ iki istorinės antros vietos Lietuvos čempionate atvedęs Rokas Garastas bei taurės finalą su komanda pirmą kartą pasiekęs Andrius Skerla iš „Hegelmann“.

Sąraše taip pat yra ir du Optibet Pirmos lygos treneriai – pirmenybes laimėjusios „Dainavos“ vedlys Sergejus Kuznecovas bei iki antros vietos Klaipėdos „Neptūną“ pakėlęs Valdas Trakys.

*****

Geriausio(s) moterų komandos trenerio(ės) nominacijoje savo vietas rado visų šešių pernai Spark Energy moterų A lygoje rungtyniavusių komandų strategai – tiek čempionų titulu „Gintroje“ debiutavęs Kaloyanas Petkovas, tiek pernai šios nominacijos nugalėtoju tapęs Karolis Jasaitis, tiek ir FK „Vilnių“ iki istorinės bronzos atvedusi Kotryna Kulbytė.

Taip pat tarp kandidatų – ir LMFA I lygoje dirbantys specialistai, kurių komandos pernai pasidabino pirmenybių medaliais – Markas Razmaratas, Arūnas Rastenis bei Ingrida Siliūnienė.

*****

Geriausio Lietuvos jaunojo futbolininko nominacijoje didžioji dalis kandidatų jau spėjo debiutuoti ir su vyrų rinktinės marškinėliais.

Tai – ir Augustinas Klimavičius, ir Benas Šatkus, ir Artemijus Tutyškinas, taip pat – Armandas Kučys bei Natanas Žebrauskas.

Sąraše taip pat galima rasti ir „Torino“ klube Italijoje įsitvirtinti siekiantį Gvidą Gineitį ar du žalgiriečius – Motiejų Burbą ir Gustą Jarusevičių – kurie su „Žalgiriu“ praėjusiame sezone jau spėjo pasisemti ir tarptautinių rungtynių patirties UEFA Europos konferencijų lygoje.

*****

Panaši situacija ir geriausios jaunosios futbolininkės rinkimuose – nemaža dalis žaidėjų jau buvo kviestos ir sužaidė nacionalinėje rinktinėje, tačiau dažniausiai dar tobulėja jaunimo rinktinėje.

Rinkimuose dalyvauja Karolina Jasaitytė, Viltė Švarcaitė, Meida Proscevičiūtė, Ema Kriaučiūnaitė, Agnieška Kazarine, kurios vaidina svarbius vaidmenis tiek savo klubuose, tiek rinktinėse.

Taip pat geriausia jaunąja žaidėja pretenduoja tapti Ineta Šukštulytė, Neda Klezaitė, Eitvydė Partikaitė bei Ugnė Slankauskaitė.