Pasaulio čempionato rungtynių apžvalgos © Eurofootball.lt
Antradienį futbolo gerbėjų laukia dar trejos rungtynės. Pateikiame glaustas jų apžvalgas.

Pirmieji antradienį į aikštę išbėgs F grupės autsaideriais vadinamos Slovakijos ir Naujosios Zelandijos rinktinės.

F grupė, I turas
14.30 Lietuvos laiku
"Royal Bafokeng stadionas, Rustenbergas
Naujoji Zelandija - Slovakija
Teisėjas: Jerome Damon (Pietų Afrikos Respublika)

Naujoji Zelandija sugrįžo į planetos pirmenybų finalį etapą. Paskutinį sykį šios šalies rinktinės pasaulio čempionate buvo žaidusi tik 1982 metais.

Šioje šalyje nacionalinės komandos patekimta į čempionatą buvo sutiktas itin audringai. Tačiau, aistroms nurimus, imta suprasti, kad pirmemybėse jų laukia ne pyragai.

Didžioji dalis žaidėjų rungtyniauja nacionalinėje arba Australijos futbolo lygoje. Naujoji Zelandija itin gerų rezultatų nerodė ir draugiškose varžybose.

Keli rinktinės žaidėjai netgi šiuo metu visai nepriklauso jokiai komandai.

Slovakams šis čempionatas apskritai yra pirmasis nuo 1990 metų, kai šalis iškovojo nepriklausomybę. Puikiai įveikę atrankos turnyrą, kur grupėje užėmė pirmąją vietą, slovakai ir čia tikisi pasiekti neblogų rezultatų.

Per penkerias draugiškas rungtynes Slovakija žadė gana banguotai - iškovotos dvi pergalės, dukart sužaista lygiosiomis ir kartą patirtas pralaimėjimas.

Komandai šio rungtynėse galės padėti pagrindiniai žaidėji, tarp kurių gynėjas Martinas Skrtelas ir saugas Markas Hamšikas. Vieintelė didelė netektis yra Miroslavo Karhano netektis.

Naujoji Zelandija (4-4-2): Paston, Reid, Nelsen, Smith, Sigmund; Killen, Vicelich, Christie, Bertos; Smeltz, Fallon.

Slovakija (4-4-2) Mucha, Pekarik, Skrtel, Durica, Cech; Weiss, Strba, Hamsik, Stoch; Vittek, Sestak.

Prognozė

Slovakai turėtų įrodyti savo pranašumą prieš varžovus, bent jau minimalų.


Ši grupė yra vadinama "mirtininkų grupe", o šis mačas kelia itin didelį susidomėjimą.

G grupė, I turas
16.30 Lietuvos laiku
"Nelson Mandela Bay" stadionas, Port Elizabeth
Dramblio Kaulo Krantas - Portugalija
Teisėjas: Jorge Larriona (Urugvajus)

Dramblio Kaulo Kranto rinktinė vairą prieš kurį laiką perėmė Svenas-Gorannas Erikssonas. Jau netrukus treneris paskelbė, kad ši komanda čemionate gali žengti labai toli.

Tačiau tokios kalbos vis labiau ėmė virsti pesimistiškomis tada, kai traumą patyrė rinktinės lyderis Didier Drogba. Iš pradžių buvo manyta, kad puolėjas visai nerungtyniaus pirmenybėse, tačiau vėliau tapo aišku, jog jis veikiausiai praleis tik pirmąsias komandos rungtynes.

Nors paga paskutinius pranešimus, puolėjas gali nustebinti visus ir išbėgti į aikštelę jau šiame mače. Tai taps aišku tik prieš pat rungtynes.

Rinktinei ne itin gerai susiklostė ir draugiškų mačų ciklas, kuriame buvo iškovotos tik dvi pergalės iš penkių galimų.

Tuo tarpu portugalai taip pat turi tam tikrų nuostolių. Prieš pat čempionatą traumą gavo saugas Nani, kurio dabartinėje komandos sudėtyje nėra.

Portugalija sulaukia nemažai kritikos dėl savo nepakankamai gero žaidimo. Sunkiai jiems sekėsi įveikti atrankos ciklą į pasaulio čempionatą. Draugiškouse mačuose nors ir buvo iškovotos pergalės, tačiau pats žaidimas nebuvo itin geras.

Dar vienas neraminantis faktas portugalų sirgaliams yra tas, kad komandos lyderis Cristiano Ronaldo negali pelnyti savo šalies rinktinei įvarčio jau 15 mėnesių.

Dramblio Kaulo Krantas Barry; K. Toure, Eboue, Boka, Tiene; Y. Toure, Zokora; Gervinho, Romaric, Tiote; Dindane.

Portugalija Eduardo; Miguel, Carvalho, Alves, Duda; Meireles, Veloso; Simao, Deco, Ronaldo; Almeida.

Prognozė

Veikiausiai galime tikėtis pakankamai rezultatyvaus mačo. Kas taps nugalėtoju? Sunku pasakyti, na, sakykime, kad lygiosios.


Tretieji šiandien į kovą stos vieni turnyro favoritų Brazilija ir viena iš čempionato autsaiderių Šiaurės Korėja.

G grupė, I turas
21.30 Lietuvos laiku
"Ellis Park" stadionas, Johanesburgas
Brazilija - Šiaurės Korėja
Teisėjas: Viktor Kassai (Vengrija)

Brazilijos treneris Dunga nustebino ne vieną aistruolį ir futbolo specialistą, kai į čempionatą nepakvietė tokių žaidėjų, kaip Ronaldinho ar Alexanderis Pato.

Tačiau treneris ir garsėja tuo, kad nesirenka žaidėjų pagal jų pavardes, o kviečiasi tuos, kurie, jo manymu, yra reikalingiausi ir bus naudingiausi komandai.

Brazilija neveltui yra priskiriama prie viso čempionato favoritų, kadangi sėkmingai jiems susiklostė atrankos ciklas į pirmenybes, puikūs rezultatai bvo demonstruojami ir draugiškose rungtynėse.

Didesnių nuostolių dėl traumų brazilai neturi. Mažą sužeidimą buvo patyręs pagrindinis vartų sargas Julio Cesaras. Futbolininko likimas paaiškės tik prieš pat mačą, tačiau vartinink turbūt galės rungtyniati.

Tuo tarpu Šiaurės Korėja yra vadinama bene ryškiausia šio čempionato autsaidere. Tačiau rinktinės treneris An Yong-Hak nebuvo tokios kategoriškos nuomonės: "Gal ir neturime geriausių šansų, tačiau savo galimybių taip nenuvertiname. Pabandysime įkasti ir brazilams."

Per penkerias draugiškas rungtynes Šiaurės Korėja nesugebėjo iškovoti nė vienos pergalės. Rinktinė FIFA reitinge apskritai yra vos 105 vietoje.

Brazilija Julio Cesar; Maicon, Lucio, Thiago Silva, Michel Bastos; Gilberto Silva, Ramires; Elano, Kaka, Robinho; Luis Fabiano.

Šiaurės Korėja Myong-Guk; Jun-Il, Nam-Chol, Song-Chol, Kwang-Chon, Chol-Jin; In-Guk, Young-Hak, Nam-Chol, Yong-Jo; Tae-Se.

Prognozė

Pergalė trijų arba keturių įvarčių skirtumu.