Pasaulio čempionato rungtynių apžvalgos © Eurofootball.lt
Trečiadienį vyks dar trejos pasaulio čempionato rungtynės - į kovą stoja paskutiniosios, H grupės ekipos, o, be to, pamatysime ir pirmąjį antrojo turo mačą - į kovą stos PAR ir Urugvajus.

Pateikiame šių rungtynių apžvalgas.



H grupė, I turas
14.30 Lietuvos laiku
"Nelspruit" stadionas, Nelsprutas
Hondūras - Čilė
Teisėjas: Eddy Maillet (Seišelių salos)

Abi komandos prieš šias rungtynes laukia žinių apie futbolininkus, pavarde Suazo - hondūrietis Davido Suazo gydosi kelio raumens traumą ir aikštėje veikiausiai nepasirodys, tuo metu Čilės rinktinei gali tekti verstis be pagrindinio įvarčių mūšėjo, šlaunies traumos kamuojamo Humberto Suazo.

Nesitikėta, kad galės žaisti bent vienas iš jų, tačiau dabar tokios galimybės nėra atmetamos.

Beje, abiems rinktinėms mačo diena - birželio 16-oji - yra istoriškai reikšminga. Hondūras prieš 28 metus debiutavo pirmajame savo pasaulio čempionate, o Čilė 1962 metais pasiekė pirmą pergalę.

Būtent pastaroji čiliečių pergalė lėmė ekipai trečią vietą tuometiniame čempionate, bet po to sekė tragiška ir tebesitęsianti 13 iš eilės nelaimėtų rungtynių serija - tik dviems ekipoms "pasisekė" pademonstruoti blogesnius rezultatus.

Nepaisant to, Čilė yra kupina vilčių po įspūdingo atrankos ciklo, kuriame užėmė antrą vietą Pietų Amerikoje, tik tašku nusileisdama Brazilijai. Treneris Marcelo Bielsa vienuolikę rikiavo atakuojančia 3-3-1-3 formacija ir tikisi sėkmingų rezultatų Pietų Afrikoje.

Tuo metu Hondūrui sėkmė yra vien jau patekimas į finalinį etapą, todėl ambicijos - gerokai kuklesnės.

Hondūras (4-4-2):

Noel Valladares; Sergio Mendoza, Osman Chavez, Maynor Figueroa, Emilio Izaguirre; Amado Guevara, Wilson Palacios, Julio Cesar de Leon, Danilo Turcios; Carlos Pavon, David Suazo

Čilė (3-3-1-3):

Claudio Bravo; Gary Medel, Waldo Ponce, Arturo Vidal; Jean Beausejour, Rodrigo Millar, Carlos Carmona, Matias Fernandez; Alexis Sanchez, Humberto Suazo, Mark Gonzalez.

Prognozė

Čilė yra stipresnė komanda - tą reikės įrodyti, bet pergalė galiausiai turėtų būti pasiekta.

H grupė, I turas
16.30 Lietuvos laiku
"Mabhida" stadionas, Durbanas
Ispanija - Šveicarija
Teisėjas: Howard Webb (Anglija)

Europos čempionų ispanų žygis pasaulio čempionate prasideda paskutinę pirmojo turo dieną dvikova su kita Senojo žemyno atstove - Šveicarija.

Ispanijos rinktinė yra neabejotina favoritė. Tam pagrindo suteikia ir draugiškų mačų rezultatai - prieš pat pirmenybes Vicente Del Bosque ekipa net 6-0 sutriuškino Lenkiją, o kiek anksčiau nugalėjo Pietų Korėją, Saudo Arabiją, Prancūziją.

Tuo metu šveicarai neturėjo ko džiūgauti - po atrankos į pasaulio čempionatą pabaigos ir pergalės prieš Liuksemburgą sekė net trys pralaimėjimai iš eilės - nusileista Norvegijai, Urugvajui ir Kosta Rikai. Tiesa, prieš pat pirmenybes Šveicarija sužaidė lygiosiomis 1-1 su pasaulio čempione Italija.

Ispanų gretose turėtų būti Andresas Iniesta, atsigavęs po šlaunies traumos ir grįžęs į normalų ritmą. Tiesa, strategas gali jį patausoti svarbesnėms kovoms. Žaisti bus pasirengę ir traumas klubinio sezono pabaigoje besigydę Fernando Torresas ir Cescas Fabregasas.

Tuo metu šveicarai turės verstis be Alexanderio Frei, kuris gydosi kulkšnies traumą. Neaišku, ar galės žaisti ir krašto saugas Valonas Behrami.

Ispanija (4-1-3-2)
Iker Casillas; Sergio Ramos, Carles Puyol, Gerard Pique, Joan Capdevila; Sergio Busquets; Xavi, Xabi Alonso, David Silva; Fernando Torres, David Villa

Šveicarija (4-5-1)

Diego Benaglio; Stephan Lichsteiner, Philippe Senderos, Stephane Grichting, Reto Ziegler; Tranquillo Barnetta, Pirmin Schwegler, Gokhan Inler, Benjamin Huggel, Gelson Fernandes; Eren Derdiyok

Prognozė

Ispanija - Europos čempionė, jau įrodžiusi, kad Senajame žemyne neturi lygių. Šveicarai bus nugalėti, o ispanai gali žengti iki pat finalo.

A grupė, II turas
21.30 Lietuvos laiku
"Loftus Versfeld" stadionas, Pretorija
Pietų Afrikos Respublika - Urugvajus

A grupėje po pirmojo turo niekas nepaaiškėjo - abejos rungtynės pasibaigė lygiosiomis. PAR ir Meksika sužaidė 1-1, o Urugvajus ir Prancūzija įvarčių apskritai neįmušė.

Nors PAR atidarymo rungtynių pirmajame kėlinyje buksavo, po pertraukos Carloso Alberto Perreiros komanda atrado ritmą ir pirmavo, tačiau išleido pergalę iš rankų. Besibaigiant dvikovai šeimininkai galėjo išplėšti tris taškus, bet pataikė į virpstą.

Tuo metu Urugvajus nykokame mače su Prancūzija niekuo neišsiskyrė ir turės pagerinti žaidimą, jei nori patekti tarp dviejų stipriausiųjų.

Ši dvikova abiems komandoms bus nepaprastai svarbi - laimėtojai žengs didžiulį žingsnį atkrintamųjų varžybų link. O PAR tikrai nenori tapti pirma šeimininke, baigusia kovas savo šalyje jau po grupių etapo.

PAR gretose turėtų žaisti nuovargiu besiskundęs Liverpulio "Everton" krašto saugas Stevenas Pienaaras, o daugiau problemų treneris Perreira neturi - visi pasirengę žengti į aikštę.

Urugvajaus rinktinės sudėtyje pirmajame mače kiek netikėtai nebuvo Walterio Gargano, tačiau kūrybingas saugas galbūt negrįš į vienuolikę ir trečiadienį. Treneris Oscaras Tabarezas užsiminė, kad atitrauks puolėją Diego Forlaną kiek arčiau aikštės vidurio, o puolimo smaigalyje rungtyniaus Luisas Suarezas ir Edisonas Cavani.

Dėl diskvalifikacijos nežais Nicolasas Lodeiro.

PAR (4-4-1-1): Itumeleng Khune; Siboniso Gaxa, Aaron Mokoena, Bongani Khumalo, Tsepo Masilela; Siphiwe Tshabalala, Kagisho Dikgacoi, Renielwe Letsholomyane, Teko Modise; Steven Pienaar; Katlego Mphela

Urugvajus (4-3-1-2) Nestor Muslera; Jorge Fucile, Diego Lugano, Diego Godin, Alvaro Pereira; Maxilimiano Pereira, Diego Perez, Walter Gargano; Diego Forlan; Edison Cavani, Luis Suarez

Prognozė

Svarbios rungtynės, kuriose komandas turėtų slėgti įtampa. Visgi galima tikėtis Urugvajaus pergalės - šeimininkų užsivedimą galima palaužti.