"Premier" lygoje - sunki "Man Utd" pergalė © Eurofootball.lt
Sekmadienį sužaistos dar dvejos Anglijos "Premier" lygos XXXI turo rungtynės.

Dramatišką pergalę po dviejų nesėkmių iš eilės išplėšė bei pirmąją vietą turnyrinėje lentelėje susigrąžino "Man Utd" ekipa, savų žiūrovų akivaizdoje 3-2 nugalėjusi Birmingemo "Aston Villa".

Svečiai aktyviai pradėjo rungtynės ir turėjo progą įsiveržti į priekį sužaidus vos kelias minutes, tačiau po Johno Carew smūgio galva kamuolį nuo vartų linijos išmušė gynėjas.

Nepaisant to, 14 minutę iki tol praktiškai nieko pavojingo nesukūrusi "Man Utd" vienuolikė pasiuntė varžovus į nedidelį nokdauną, kuris prasidėjo nuo grubios "Aston Villa" futbolininkų klaidos.

Saugas Jamesas Milneris bei vartininkas Bradas Friedelis nesutarė, kuris kuriam turėtų palikti riedantį kamuolį bei priėmė patį blogiausią sprendimą - Milneris jį nestipriai paspyrė, o vartų sargas iš JAV nespėjo persiorientuoti bei pagavo jį į rankas.

Teisėjas užfiksavo taisyklių pažeidimą bei skyrė laisvą smūgį, kurį "Man Utd" realizavo be priekaištų - Ryanas Giggsas palietė kamuolį, o Cristiano Ronaldo galingu šūviu iš 9 metrų pasiuntė jį į tinklą.

Po pasiekto įvarčio Mančesterio vienuolikė po truputį atrado žaidimo ritmą, bet 30 minutę buvo atstatyta pusiausvyra - po Garetho Barry perdavimo iš krašto galva pasižymėjo Carew.

Ir tai dar nebuvo viskas - po didžiosios pertraukos, 58 minutę, Cristiano Ronaldo varžovų aikštės pusėje prarado kamuolį, o po to sekusi greita kontrataka baigėsi tiksliu Gabrielio Agbonlahoro smūgiu galva po Carew perdavimo.

"Man Utd" sunkiai sekėsi ieškoti kelių varžovų vartų link, tačiau 80 minutę rezultatas vėl buvo išlygintas - bandymu iš toli pažeme antrą įvartį į savo sąskaitą įsirašė Ronaldo.

Kuomet jau atrodė, kad komandos pasidalins po tašką, dramatišką pergalę dabartiniams čempionams išplėšė ne bet kas, o 17-metis italas Federico Macheda - puolėjas kulniuku pasimušė komandos draugo perduotą kamuolį bei suktu smūgiu iš 13 metrų nepaliko vilčių Bradui Friedeliui.

Šie trys taškai leido Sero Alexo Fergusono auklėtiniams susigrąžinti pirmąją vietą turnyrinėje lentelėje, aplenkiant "Liverpool" vienu tašku bei turint dar vienerias rungtynes atsargoje.

Rezultatai:

Liverpulio "Everton" 4 - 0 "Wigan"
26' [1 - 0] Jo
47' [2 - 0] Marouane Fellaini
51' [3 - 0] Jo
61' [4 - 0] Leon Osman

"Man Utd" 3 - 2 Birmingemo "Aston Villa"
14' [1 - 0] Cristiano Ronaldo
30' [1 - 1] John Carew
58' [1 - 2] Gabriel Agbonlahor
80' [2 - 2] Cristiano Ronaldo
90' [3 - 2] Federico Macheda