B.Robsonas – naujasis "Sheffield Utd" treneris © Eurofootball.lt
Tik paskutinėmis sekundėmis į žemesniąją Anglijos „Championship“ lygą iškritęs „%c00316“ klubas paskelbė naująjį komandos trenerį. Juo tapo buvęs Anglijos rinktinės kapitonas Bryanas Robsonas.

50-ies metų strategas pakeitė iš pareigų atsistatydinusį pastaruosius aštuonerius metus komandai vadovavusį Neilą Warnocką, kuris komandą paliko praėjus trims dienoms po to, kai „Sheffield United“ paskutinėse sezono rungtynėse 2-1 nusileidę „%c00261“ iškrito į žemesniąją lygą.

„Esu patenkintas, kad gavau šį postą, - teigė naujasis „Sheeffield United“ treneris. – Mes turime gerą komandą, ir jeigu mums bent kiek seksis, galime vėl sugrįžti į „Premier“ lygą“.

Legendinio Anglijos rinktinės saugo asistentu tapo buvęs žaidžiantysis treneris Brianas Kiddas, kuris yra dirbęs padėjėju tokiose komandose kaip „%c00040“ ir „%c00056“, o taip pat buvo vienas iš buvusio Anglijos nacionalinės rinktinės trenerio švedo Sveno Gorano Erikssono trenerių štabo narių.

B.Robsonas, kuris taip pat yra treniravęs „%c00053“ vienuolikę, buvo be darbo, kai praėjusių metų rugsėjo mėnesį paliko „%c00194“ ekipą.

Klubo prezidentas Kevinas McCabe`as pareiškė, jog pilnai pasitiki B.Robsonu, kuris sugrąžins „Sheffield United“ ekipą vėl atgal į aukščiausiąjį Anglijos divizioną.

„Bryanas yra patyręs treneris. Mes manome, kad jis yra reikiamas žmogus, kuris per kaip įmanoma trumpesnį laiką sugrąžins komandą į „Premier“ lygą, - teigė K.McCabe`as. – Jį parems kiekvienas vadovybės narys ir komanda įgaus daugiau ambicijų todėl, kad šis klubas ketina trijų ar penkerių metų bėgyje patekti į stipriausią Anglijos „Premier“ lygos dešimtuką. Nepaisant to, kad iškritome, vis dar esame pasiryžę siekti šių tikslų“.

Praėjusių metų rugsėjį B.Robsonas abipusiu susitarimu išsiskyrė su „West Brom“ ekipa ir pradėjo dirbti sporto konsultantu ir buvo manoma, kad šio darbo jis neatsisakys.

B.Robsonas yra jau patyręs patekimo į „Premier“ lygą džiaugsmą, kadangi tą padarė su „Middlesbrough“ klubu 1995-aisiais metais, o po iškritimo tą patį pakartojo ir 1998 metais.

Jis sėkmingai vadovavo „West Brom“ ekipoje 2005 metais, tačiau praėjusį sezoną klubas iškrito į „Championship“ lygą ir po prasto šio sezono starto B.Robsonas apleido savo postą.