„Zenit“ namuose pasidalino po tašką su „Lokomotiv“ © Eurofootball.lt
Pirmadienį Rusijos „Premier“ lygoje buvo sužaistos paskutinės 12-ojo turo rungtynės. Jose ginklus surėmė Sankt Peterburgo „Zenit“ futbolininkai ir Maskvos „Lokomotiv“ ekipa. Rungtynių pradžioje pelnyto įvarčio svečiams neužteko, nes mačo pabaigoje šeimininkai sugebėjo išlyginti rezultatą.

„Zenit“ 1 – 1 „Lokomotiv“
16‘[0 – 1] Dmitry Sychev
74‘[1 – 1] Alexandr Anyukov

Centrinėse turo varžybose pirmasis įvartis buvo įmuštas jau 16-ąją minutę, kai po puikaus „Lokomotiv“ lyderio Dmitrijaus Loskovo perdavimo sostinės klubo puolėjas Dmitrjus Syčiovas laimėjo dvikovą prieš „Zenit“ legionierių iš Kinijos Kim Don Činą ir pamatęs Sankt Peterbrgo vartininką Viačeslavą Molofejevą palikusį savo vartus, techniškai permėtė kamuolį per jį ir pasiuntė kamuolį į tinklą.

Antrajame rungtynių kėlinyje 64-ąją minutę pavojingai „Lokomotiv“ vartams galva grasino aikštės šeimininkų gynėjas Martinas Škratelis, tačiau sostinės ekipos vartininkas Eldinas Jakupovičius neutralizavo pavojų. Po kelių minučių „Lokomotiv“ vartų sargas dar kartą turėjo padirbėti gelbėdamas komandą nuo „Zenit“ puolėjo Andrejaus Aršavino atakos.

Vis dėlto aikštės šeimininkų pastangos buvo vainikuotos 74-ąją minutę, kai po A.Aršavino perdavimo iš krašto įvartį tiesiog sušaudydamas E.Jakupovičių pelnė gynėjas Aleksandras Aniukovas. Rungtynių pabaigoje pergalę galėjo išplėšti svečiai iš Maskvos, bet V.Molofejevas atmušė gynėjo iš Brazilijos Fininho ir saugo Aleksandro Samedovo bandymus.

Po šių lygiųjų „Zenit“, pasinaudojęs pagrindinių varžovų CSKA ir „Krylja Sovetov“ pralaimėjimas bei „Spartak“ prarastais dviem taškais, šoktelėjo į 2-ąją vietą, o „Lokomotiv“ išliko 6-oje pozicijoje.

Turnyrinė lentelė

[table=8][/table]