I.Helguera palieka "Real" ir keliasi į "Valencia" © Eurofootball.lt
Ispanijos nacionalinės rinktinės vidurio gynėjas Ivanas Helguera (%p00199) nusprendė palikti Madrido „%c00003“ klubą, kuriam atstovavo aštuonerius metus, ir persikelti kitą šios šalies „%c00004“ ekipą.

Nepaisant to, kad 32-iejų metų futbolininko kontraktas su „karališkuoju“ klubu galiojo dar vienerius metus, I.Helguera pasiprašė būti parduodamas, kadangi naujasis „Real“ vienuolikės treneris, vokietis Berndas Schusteris į komandą prisiviliojęs gynėjus Christophą Metzelderį (%p01229) bei Pepe (%p04345) teigė, kad būtent jie kovos dėl pagrindinės vietos startinėje su Sergio Ramosu (%p01506) ir italu Fabio Cannavaro (%p01366).

Penktadienio rytą ispanas „Mestalla“ stadione sėkmingai praėjo medicininę apžiūrą ir su „Valencia“ klubu pasirašė trejų metų sutartį, kuri galios iki 2010-ųjų metų.

„Madrido „Real“ norėtų padėkoti Ivanui už jo atsidavimą, įsipareigojimą, pastangas ir darbą, kurį jis atliko per savo nuostabią karjerą mūsų klube“, - rašoma Madrido pareiškime.

Iš viso, I.Helguera „Real“ ekipos gretose, kurias papildė 1999 metais atvykęs iš Barselonos „%c00102“, Ispanijos čempionate sužaidė 229-eriose varžybose ir pelnė 19 įvarčių. Su „karališkuoju“ klubu jis tris kartus tapo Ispanijos čempionu bei du kartus triumfavo UEFA Čempionų Lygoje.

I.Helguera, kuris 1997-1998 metų sezoną praleido Italijos sostinės „Roma“ klube, 47 kartus atstovavo ir Ispanijos nacionalinei rinktinei ir įmušė tris įvarčius.

Ispanijos „Primera“ lygos čempionu praėjusį sezoną po ketverių metų tapęs „Real“ automatiškai pateko į UEFA Čempionų Lygą, tuo tarpu „Valencia“ užėmusi 4-ąją poziciją kitą mėnesį savo kovas stipriausiame Sezono žemyno turnyre pradės nuo trečiojo kvalifikacinio etapo.