N.Žigičius keliasi į "Valencia" © Eurofootball.lt
Ketvirtadienį Ispanijos „Primera“ lygos „%c00004“ klubas paskelbė, kad pasiekė susitarimą su kita šio šalies „%c00005“ ekipa dėl aukštaūgio Serbijos nacionalinės rinktinės puolėjo Nikola Žigičiaus (%p04666) įsigijimo.

Ispanijos žiniasklaida praneša, kad „šikšnosparniai“ už 26-erių metų futbolininką paklojo maždaug 20 milijonų eurų sumą ir su juo pasirašė penkerių metų sutartį, galiosiančią iki 2012-ųjų metų. Žaidėjas praeis medicininę apžiūrą ir oficialiai „Valencia“ klubo nariu bus pristatytas penktadienį.

Praėjusią vasarą N.Žigičius iš daugkartinio Serbijos čempiono Belgrado „%c00147“ klubo perėjo į „Racing“ ir per 32-ejas Ispanijos pirmenybių rungtynes pelnė 11 įvarčių bei taip pat atliko keletą rezultatyvių perdavimų savo komandos draugams.

Dvimetrinis puolėjas rungtyniaudamas „Crvena Zvezda“ ekipoje atrodė produktyviau. Iš viso Belgrado klubui jis per 79-erias varžybas įmušė 46 įvarčius.

Be to, jis buvo pripažintas geriausiu 2006 metų Serbijos futbolininku, kadangi paskutiniame savo sezone „Crvena Zvezda“ komandoje jis per 23 mačus įmušė 11 įvarčių, bei du kartus pasižymėdamas Serbijos Taurės finale padėjo komandai laimėti šalies taurę ir nacionalinį čempionatą.

Manoma, kad legionierius iš Serbijos „Valencia“ klube puolėjų duetą sudarys kartu su Ispanijos žvaigžde Davidu Villa (%p01401), taigi jam atvykus kito puolėjo, buvusio „%c00045“ žaidėjo Fernando Morienteso (%p00930) ateitis komandoje tapo miglota.

Šią vasarą „Valencia“ gretas papildė Alexis Ruano, Sunny Obayanas, vartininkas Timo Hildebrandas (%p00267), gynėjas Ivanas Helguera (%p00199) ir puolėjas Javieras Arizmendi (%p03816).

„Šikšnosparniai“ praėjusį sezoną Ispanijos „Primera“ lygos čempionate užėmė 4-ąją vietą ir kovas UEFA Čempionų Lygoje pradės kitą savaitę, kai antradienį trečiajame kvalifikaciniame etape namuose susikaus su Švedijos klubu Boraso „Elfsborg“.