29-ojo "A lygos" turo apžvalga © Eurofootball.lt
Šeštadienį „A lygoje“ bus sužaisti 29-ojo turo mačai. Šįsyk pasigrožėti futbolo galės net penkių miestų gyventojai bei jų svečiai. Šilutėje vietos ekipa priims techninį pralaimėjimą gavusį „Interą“, „Šiauliai“ susigrums su „Kaunu“, Klaipėdoje „Atlantas“ kovos prieš „Vėtrą“, sostinėje „Vilnius“ – prieš „Ekraną“, o Marijampolėje itin svarbiame mače ginklus surems „Sūduva“ ir „Žalgiris“.

Šeštadienis 16:30
Šilutės stadionas
Šilutės „Šilutė“ – Visagino „Interas“

Paskutinėje šį sezoną tarpusavio dvikovoje komandos kovos būdamos gerokai skirtingoje būklėje. „Šilutės“ futbolininkai pastaruoju metu demonstruoja gerą sportinę būklę ir paskutiniuose dvejuose mačuose privertė pasinervinti lyderius „Kauno“ ir „Sūduvos“ klubus.

„Jau eilę rungtynių žaidžiame neblogai, tik rezultatai galbūt to neatspindi“,- kalbėjo „Šilutės“ ekipos vyriausiasis treneris Eugenijus Riabovas.

„Nuotaikos irgi geresnės“,- neslėpė strategas.

„Žaidėm su komandom, turinčiom didesnę patirtį, o ir fortūna nusisukdavo“,- nesėkmių priežastis pastarosiose dvejose rungtynėse įvardijo E.Riabovas.

„Intero“ ekipos būklė kol kas negerėja: naujo trenerio nėra, pagrindiniai žaidėjai taip pat nežaidžia, o į paskutines rungtynes komanda išvis neatvyko. Visagino klubo administratorius ir šiuo metu vyriausiojo trenerio pareigas einantis Virginijus Bukauskas neatvykimo priežastis komentuoti atsisakė.

„Šįsyk tikrai atvyksime“,- tikino V.Bukauskas.

„Gyvenimas parodys, kaip bus“,- EuroFootball.lt paklaustas apie klubo ateitį atsakė dabartinis „Intero“ treneris.

Tarpusavio dvikovose šį sezoną komandos pasidalino po pergalę, vienas mačas baigėsi lygiosiomis.

Visagino „Intero“ gretose visi žaidėjai sveiki, tuo tarpu „Šilutės“ komandoje dėl traumų nežais gynėjas Andrius Sanajevas, saugai Nerijus Valskis ir Valentinas Šulkevičius, puolėjas Martynas Normantas; išvykęs Martynas Karalius.

Šeštadienis 16:30
Šiaulių miesto savivaldybės stadionas
Šiaulių „Šiauliai“ – Kauno „Kaunas“

Dėl septintosios pozicijos turnyrinėje lentelėje su „Atlantu“ besigrumiantys „Šiaulių“ futbolininkai per paskutines penkerias rungtynes „A lygoje“ iškovojo dvi pergales, patyrė tiek pat pralaimėjimų ir sykį sužaidė lygiosiomis.

Čempionato lyderis „Kaunas“ nepralaimi jau 11 rungtynių iš eilės, tiesa paskutiniame mače dėl trijų taškų kovoti net neprireikė.

Kaip mano laikinosios sostinės ekipos treneris Artūras Ramoška, sulošti tą mačą būtų buvę į naudą.

„Vietoje rungtynių atlikome treniruotę, tačiau kai kuriems futbolininkams reikėtų žaidybinės praktikos“,- teigė strategas.

Per trejas tarpusavio rungtynes šį sezoną šiauliečiams sykį jau pasisekė atimti du taškus iš dabartinių savo varžovų. Tad nors ir nepretenduojančios į aukštas vietas saulės miesto ekipos nenuvertino ir A.Ramoška: „Su „Šiauliais“ laukia rimtos rungtynės.“

„Prieš pirmaujančią komandą visuomet įdomu žaisti, tada pasimato tikrasis mūsų pajėgumas. Stengsimės, kad žiūrovai neliktų nusivylę nei mūsų kovingumu, nei žaidimu, nei rezultatu“, - prieš šį mačą kalbėjo kauniečių oponentų treneris.

„Kaunui“ tai bus trečios iš eilės rungtynės prieš „A lygos“ lentelės apačioje esančias ekipas, tačiau „Kauno“ strategas nemato tame minusų ir teigė, jog esant įtemptam rungtynių grafikui tai netgi į naudą, kadangi galima nepervarginti pagrindinių futbolininkų.

„Kauno“ ekipoje vis dar traumuoti gynėjas Adrianas Mrowiecas ir puolėjas Arkadiušas Klimekas. Jaunasis Tomas Vyšniauskas jau žaidė dublerių gretose.

„Šiaulių” komandai dėl diskvalifikacijos negalės padėti kapitonas Deividas Lunskis.

Šeštadienis 16:30
Vilniaus Vėtros stadionas
Vilniaus „Vilnius“ – Panevėžio „Ekranas“

Paskutinėse rungtynėse abi ekipos patyrė triuškinančius pralaimėjimus: „Vilniaus“ komanda 5-1 nusileido „Vėtrai“, o „Ekranas“ Baltijos futbolo lygos pusfinalio mače rezultatu 6-1 buvo pažemintas Liepojos „Metalurgs“ klubo.

Panevėžio ekipos atstovas spaudai Gedas Saročka, paklaustas apie nuotaikas komandoje, teigė: „Nusiteikę kovingai, kas daugiau belieka.“

Taip pat jis pažymėjo, jog „Vilniaus“ ekipa vienas parankiausių varžovų siekiant reabilituotis.

Jog po tokio pralaimėjimo tarptautinėje arenoje panevėžiečiai žais tik dar labiau užsivedę ir sieks reabilituotis tikisi ir „Vilniaus“ ekipos treneris Kęstutis Latoža.

Taip pat treneris pasidalino mintimis apie savo treniruojamos komandos pralaimėjimo priežastis bei pagyrė puolimo grandį: „Jauni gynėjai nemažai klydo. Tačiau atakuodami pelnėme vieną įvartį ir turėjome dar keletą progų.“

„Šįsyk stengsimės nekartoti klaidų“,- prieš mačą su „Ekranu“ kalbėjo 1998-1999 metais Lietuvos nacionalinę rinktinę treniravęs K.Latoža.

„Vilniaus“ ekipoje visi žaidėjai sveiki. „Ekranui“ dėl traumų negalės padėti čiurnos traumas besigydantys Dainius Gleveckas bei vartininkas Tadas Kauneckas.

Šeštadienis 16:30
Klaipėdos Žalgirio stadionas
Klaipėdos „Atlantas“ – Vilniaus „Vėtra“

Jau trečius metus iš eilės į prizininkus Lietuvos čempionate nepretenduojantis „Atlantas“ pralaimėjo pastarąsias dvejas rungtynes.

Tuo tarpu sostinės „Vėtros“ ekipa iškovojo trečią pergalę iš eilės, tačiau Vilniaus komandos vyriausias treneris Donatas Vencevičius to nesureikšmino: „Dėmesio į tai nekreipiu. Viską parodys artėjantys mačai. Tikrasis patikrinimas bus rungtynės su „Atlantu“ ir „Sūduva“.“

Šiame mače dėl diskvalifikacijų „Atlanto“ komandai negalės vadovauti vyriausias treneris Vacys Lekevičius ir žaidžiantysis treneris Rimantas Žvingilas.

„Vėtros“ ekipos strategas paklaustas, ką mano apie tokį trenerių elgesį, trumpai atsakė: „Jų problemos.“

Pasak trenerio ryt išvysim, kaip tai atsilieps „Atlanto“ žaidimui.

„Vėtros“ gretose dėl traumos žaisti negalės saugas Bobis Božinovskis.

Šeštadienis 16:30
Marijampolės stadionas
Marijampolės „Sūduva“ – Vilniaus „Žalgiris“

Tai itin svarbi dvikova kovoje dėl antrosios pozicijos Lietuvos čempionate, kadangi pergalę iškovojusi „Sūduva“ taškais susilygintų su „Žalgiriu“ ir turėtų vienerias rungtynes atsargoje, „Žalgiris“ pergalės atveju atitrūktų šešių taškų persvara.

Abi ekipos pripažino, jog mačas labai svarbus, tačiau nelemiamas kovoje dėl antros vietos „A lygoje“.

„Kova vyks iki paskutinio turo. Tačiau ir šios rungtynės labai, be galo svarbios“,- „Žalgirio“ ekipos treneris Mindaugas Čepas.

„Iš dalies mačas lemtingas, kadangi atsiliekam trimis taškais, bet antra vertus tai dar nieko nereiškia, be to dar ir „Ekranas“ neatsilieka, bet rungtynės išties svarbios“,- būsimo varžovo trenerio mintims pritarė ir „Sūduvos“ atstovas spaudai Arūnas Reinikis.

Abiejų komandų pajėgumas šį sezoną labai panašus, o kaip rodo paskutinių ketverių rungtynių rezultatai ir dabartinė sportinė forma labai panaši – marijampoliečiai praėjusiame ture iškovojo ketvirtą pergalę iš eilės, o žalgiriečiai per keturis mačus iškovojo tris pergales ir sykį sužaidė lygiosiomis.

Tarpusavio dvikovose šį sezoną Vilniuje abu kartus pergalę šventė „Žalgirio“ futbolininkai, Marijampolėje mačas baigėsi lygiosiomis.

Pasiteiravus apie nuotaikas komandoje ir pasirengimą M.Čepas atsakė: „Ruošiamės kaip ir kiekvienoms rungtynėms. Esam nusiteikę rimtai kovoti - visi žaidėjai veržiasi į aikštę.“

Kaip teigė A.Reinikis, „Sūduvos“ klube nuotaikos taip pat geros, komanda taip pat nusiteikusi kovoti.

„Su „Žalgiriu“ žaisti galima - gal namų sienos padės“,- oriai prieš dvikovą kalbėjo „Sūduvos“ atstovas spaudai.

Abiejose ekipose visi žaidėjai sveiki, tačiau sostinės klubui dėl paskutinėse rungtynėse kurioziškoje situacijoje uždirbtos kortelės padėti negalės saugas Iulianas Bursucas.