A.Liubinskas: "Norėjome laimėti ir tikėjome pergale" © Eurofootball.lt
Puikią pergalę prieš Ukrainą rezultatu 2-0 pasiekusios Lietuvos rinktinės treneris Algimantas Liubinskas spaudos konferencijoje pasirodė visiškai užkimusiu balsu ir artėjant svarbiam susitikimui su Gruzija nebuvo linkęs itin džiaugtis laimėjimu prieš garsų varžovą.

„Šiandieną norėjome laimėti ir tikėjome kad galime laimėti. Ukraina yra labai stipri komanda, nors šiek tiek nusileidžia italams ir prancūzams. Žinojote, kad prieš varžybas sprendėme nemažai problemų. Neturėjome tikro atraminio saugo, trūko krašto saugų. Pasirinkimas buvo siauras. Po šių rungtynių prie netekčių prieš išvyką į Gruziją prisidėjo geltonas korteles gavę Arūnas Klimavičius ir Tomas Danilevičius, tačiau po diskvalifikacijos sugrįš Aurimas Kučys, Saulius Mikoliūnas ir Audrius Kšanavičius“,- teigė mūsiškių strategas.

[imgck]http://www.eurofootball.lt/img/news/Liubinskas-ukraina-konf.jpg[comment]Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris A.Liubinskas (E.Smolsko nuotr.)[/comment] A.Liubinskas akcentavo ir abiejų rinktinių žaidėjų meistriškumų skirtumus: „Dauguma ukrainiečių rungtyniauja aukščiausios klasės klubuose, ir gauna ten daug žaisti. Iš mūsiškių toks yra tik Ignas Dedura, žaidžiantis „Spartak“. Deja, kiti dažniausiai būna tik atsarginiais. Tai yra problema“.

Į O.Blochino išsakytą mintį, kad šios dienos rezultatas yra nelogiškas, Lietuvos treneris atrėžė: „Ar mūsų pasiekti rezultatai Kaune su italais ir prancūzais bei Glazge su škotais, atsižvelgiant į žaidimą, buvo logiški? Jei futbole karaliautų logika būtų neįdomu žaisti – mes negalėtume atimti taškų iš favoritų ir grupėje liktume šešti. Futbolas taptų paprasčiausiai neįdomus“.

Paklaustas, kiek svarbus Lietuvai bus mačas Tbilisyje su Gruzija trečiadienį, A.Liubinskas atsakė: „Jei prancūzai žais iki galo ir laimės prieš Ukrainą, o mes laimėsime Gruzijoje, grupėje aplenksime Ukrainą ir pakilsime į ketvirtąją vietą. Štai ir visa aritmetika“.