A.Gabrys: "Pasiruošimą sezonui vertinu teigiamai" © Eurofootball.lt
Neseniai iš stovyklos Slovakijoje grįžusios Marijampolės „Sūduvos" vyriausiasis treneris Algimantas Gabrys trumpame interviu klubo svetainei teigiamai įvertino komandos pasiruošimą sezonui, džiaugėsi savo komandos žaidėjų darbu ir nuotaikomis.

- Kaip vertinate pasiruošimą sezonui?
- Vertinu normaliai. Sunkiai dirbame du mėnesius. Po truputį artėjame į pabaigą. Testuosimės, bandysim įvertinti savo nuveiktą darbą. Jau kovo 4 dieną žaisime pirmąsias Baltijos lygos rungtynes, tikiuosi būsime pasirengę. Mano akimis, šiam sezonui esame pasirengę geriau nei praėjusiam.

Stovykla Slovakijoje pavyko. Galbūt sąlygos nebuvo idealios, trukdė ir orai, bet stovykla buvo tikrai naudinga. Dirbome dukart per dieną, žaidėme keletą draugiškų rungtynių, bet didelio dėmesio į jų rezultatą nekreipėme. Bandėme naujus žaidėjus, žiūrėjome, kaip kitose pozicijose atrodo senieji.

Treneris Donatas Vencevičius pritapo prie komandos, įnešė energijos. Prie mūsų prisijungė tikrai stiprus treneris.

- Kurie žaidėjai pasiruošimo metu jus labiausiai nustebino?
Visi vyrai dirbo sunkiai ir su nuotaika. Nebuvo jokių problemų, vyrai atidavė visas jėgas. Keletas žaidėjų yra pasiekę geresnę formą už kitus. Puikiai atrodo G.Slavickas, Willeris, S.Kozyuberda. Tačiau patenkintas esu visais.

- Kokį įspūdį paliko komandos naujokai?
- Naujokai atitinka mūsų reikalavimus. Mums reikalingi aukšto meistriškumo futbolininkai, o prie mūsų prisidėję žaidėjai tokie ir yra. Jie tikrai mums padės. Su peržiūroje šiuo metu esančiais brazilais vyksta derybos, parašai nėra padėti. Aš daviau savo sutikimą, kad šie žaidėjai būtų komandoje. Gynėją Thiago matau kaip pagrindinės sudėties žaidėją. Puolėjas Bruno turėtų būti vienas iš trijų komandos puolėjų. Aš manau, kad pilnavertėje komandoje būtinai turi bent trys puolėjai. Juk būna traumų, žaidėjai surenka korteles... Turime P.Lukšį, peržiūroje esantį brazilą ir tikėkimės kad dar kas nors prisijungs prie komandos.

- Kurioje komandos grandyje matyti ryškiausios spragos?
- Vartininkų. Abu pernykščiai vartininkai ( S.Klevinskas, D.Urba - red.past. ) beveik visą pasiruošimą praleido dėl traumų, kokių nėra patyrę. Abu jie susižeidė achilo sausgysles. A.Vitkauskas, gynęs vartus kontrolinėse rungtynėse, yra padaręs didelę pažangą. Kol kas negaliu pasakyti, kuris iš vartininkų bus pagrindinis šiame sezone.

- Kokie tikslai keliami komandai artėjančiam sezonui?
Kol kas tikslas yra gerai pasiruošti sezonui. Konkrečiau apie tikslus kalbėsime klubo pasitarime. Nebus taip, kad turėsime laimėti viską. Stengsimės, kad komanda žaistų gerai, nieko nenuviltų, nemenkintų klubo prestižo. Turime aukštų planų, bet A lygoje laukia labai sunki kova. Nebus taip, kad nuvažiuosi ir pasiimsi pergalę, reikės dėl kiekvieno laimėjimo kovoti. Būtų gerai daugiau pasiekti Europoje, ten mums vis kažko pritrūksta.