Pirmojo Čempionų lygos pusfinalio apžvalga © Eurofootball.lt
UEFA Čempionų lygos turnyre liko vos 4 stipriausios ekipos, kurios įveikė ketvirtfinalio barjerą ir pateko į pusfinalį.

EuroFootball.lt siūlo jums apžvelgti pirmąsias pusfinalio rungtynes, kurios vyks antradienį legendinės muzikos grupės „The Beatles” gimtajame mieste Liverpulyje.

„%c00045“ – Londono „%c00042“

Teisėjas: Konradas Plautzas (Austrija)

Pirmajame pusfinalyje susigrums dvi Anglijos ekipos. Vieną kitą labai gerai pažįstančios komandos išsiaiškins, kas keliaus į turnyro finalą Maskvoje, o kam teks pasitraukti iš tolimesnės kovos.

„Liverpool“ ketvirtfinalyje po dramatiškos kovos įveikė Londono „Arsenal“ ekipą, o „Chelsea“ futbolininkai eliminavo Stambulo „Fenerbahce“.

Abi ekipos savaitgalį savo šalies čempionate iškovojo pergales. „Chelsea“ išvykoje 1-0 įveikė Liverpulio „Everton“, tuo tarpu „Liverpool“ taip pat išvykoje 2-0 privertė pasiduoti „Fulham“ futbolininkus.

Liverpulio ekipos treneris Rafa Benitezas prieš mačą tikėjosi atkaklios kovos.

„Tai bus puikios rungtynės, turėsime stengtis iš visų jėgų, nes mums teko pajėgus priešininkas.“

Pagyrų varžovui negailėjo ir puolėjai Peteris Crouchas, bei Fernando Torresas, kurių teigimu, pirmajame mače namuose būtinai reikia pasiekti kuo geresnį rezultatą, mat varžovų arenoje bus dar sunkiau.

Viltys pasiekti teigiamą rezultatą išaugo, kai tapo aišku, jog ekipos kapitonas bei vienas iš lyderių Stevenas Gerrardas spėjo atsigauti po kaklo traumos ir galės išbėgti į aikštę. Tiesa, varžovų gretose nuotaikos taip pat pakilios. Klubas pastaruoju metu rodo gerus rezultatus ir neprarado galimybių pakovoti ir dėl Anglijos čempionų titulo.

Visgi „Chelsea“ strategas Avramas Grantas po mačo su „Everton“ liko patenkintas rezultatu, tačiau ne žaidimu, todėl teigė tikįs, jog per mačą su „Liverpool“ ekipai pavyks susikaupti ir žaisti geriau.

Vienas iš komandos lyderių Frankas Lampardas jau prisijungė prie komandos po išvykimo dėl asmeninių priežaščių ir turėtų galėti rungtyniauti.

Visi „Chelsea“ žaidėjai tikisi, kad jiems pavyks pasiekti teigiamą rezultatą „Anfield“ stadione.

„Turime nedaryti klaidų pirmajame mače,- teigė M.Ballackas. – Reikia pasiekti kuo geresnį rezultatą prieš atsakomąjį mačą.“

Mačas vyks 21.45 Lietuvos laiku, „Anfield“ stadione, Liverpulyje.